Нацрада позапланово перевірить "Zik" та "112"

П'ятниця, 10 січня 2020, 01:40
Нацрада позапланово перевірить Zik та 112

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення призначила позапланові перевірки телеканалів "ZIK" та "112" через ймовірне розпалювання ворожнечі.

Джерело: сайт Нацради

Деталі: Перевірка стосується передачі, яка вийшла в ефір 26 листопада на каналі "ZIK", під назвою "Кожен з нас Президент". У ній брали участь екснардепка Надія Савченко, нардеп Ренат Кузьмін та колишній народний депутат Михайло Добкін.

Нацрада вважає, що у цих передачі були висловлювання з ознаками порушення. 

Інший телеканал, "112", перевірять через низку передач. У них брали участь нардепи Віктор Медведчук, Вадим Рабінович, Ілля Кива, Ренат Кузьмін та Наталія Королевська. Окрім них, в ефірі також були Петро Симоненко, Олег Ляшко та інші. 

Після перевірки орган ухвалить рішення щодо ліцензіатів.

Нагадаємо:

  • Телеканали "NewsOne" і "112 Україна", які формально належать Тарасу Козаку, постійно демонструють позицію проросійського політика Віктора Медведчука, який є кумом Володимира Путіна, а також Вадима Рабиновича та Юрія Бойка.
  • 26 вересня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення позбавила телеканал "112 Україна" цифрових ліцензій на мовлення.
  • Телерадіоорганізації, які здійснюють  мовлення під емблемою "112 Україна", оскаржують це рішення в Окружному адміністративному суді Києва.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування