Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Після вбивства у Каховці позвільняли поліцейських

Понеділок, 13 січня 2020, 09:22
Після вбивства у Каховці позвільняли поліцейських

Після вбивства на Херсонщині з Каховського відділу поліції звільнили трьох правоохоронців, трьох –відсторонили від займаної посади, ще до трьох застосували дисциплінарне стягнення у вигляді неповної службової відповідності займаній посаді.

Джерело: відділ комунікації поліції Херсонської області

Дослівно: "Керівництво обласного главку поліції призначило проведення службового розслідування відносно начальника Каховського відділу поліції та працівників, які безпосередньо мали відношення до розслідування вбивства, що сталося в новорічну ніч у місті Каховка.

За результатами розслідування трьох працівників відсторонили від займаної посади, трьох - звільнили з органів внутрішніх справ, ще до трьох співробітників застосовано дисциплінарне стягнення  у вигляді неповної службової відповідності займаній посаді".

Деталі: За словами начальника обласного главку поліції Олександра Прокудіна, відносно керівництва Каховського відділу поліції застосовано дисциплінарне стягнення – звільнення з займаної посади.

Відносно чергового відділу та відповідального від керівництва, які перебували у добовому наряді в день вбивства, а також відносно слідчого, у провадженні якого знаходилося провадження щодо вбивства чоловіка, застосоване дисциплінарне стягнення у вигляді неповної службової відповідності займаній посаді.

Членів слідчо-оперативної групи, а саме слідчого та оперуповноваженого карного розшуку, які перебували на виклику про вбивство чоловіка, звільнено з органів внутрішніх справ України.

Крім того, старший інспектор з контролю за обігом зброї у сфері дозвільної системи Каховського відділу поліції, який на момент злочину перебував у компанії підозрюваного, також звільнений з органів внутрішніх справ України. Відносно нього матеріали направлені в Державне бюро розслідувань.

Передісторія:

  • 1 січня близько 6 години ранку у Каховці в результаті конфлікту один із його учасників здійснив кілька пострілів у свого опонента – місцевого жителя Володимира Чебукіна, той помер.
  • За інформацією місцевих мешканців, до вбивства може бути причетний працівник поліції, який святкував Новий рік в одній компанії з підозрюваним у вбивстві. Родичі убитого підозрюють, що стріляли декілька людей.
  • За даними ЗМІ, Чебукіна розстріляв цивільний чоловік його колишньої дружини, а конфлікт нібито стосувався дитини.
  • У Каховці відбулися протести під управлінням поліції з вимогою розслідування вбивства Чебукіна.
  • Державне бюро розслідувань почало розслідування щодо працівника одного з відділів ГУНП Нацполіції в Херсонській області, який може бути причетним до вбивства.
  • У справі призначили низку експертиз, зокрема повторну судово-медичну експертизу трупа. 
  • 6 січня Офіс генпрокурора сформував групу прокурорів, які координуватимуть розслідування вбивства мешканця Каховки в новорічну ніч, до якого може бути причетний поліцейський.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування