Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Рада планує позачергове засідання щодо децентралізації – Арахамія

Вівторок, 14 січня 2020, 11:40
Рада планує позачергове засідання щодо децентралізації – Арахамія

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія анонсував проведення 24 січня позачергового засідання Верховної Ради для розгляду питання децентралізації.

Джерело: "Укрінформ" із посиланням на заяву Арахамії в кулуарах парламенту

Деталі: На запитання журналістів, чи відбудеться позачергове засідання 24 січня, депутат відповів: "Так, буде. З теми децентралізації. Нам треба буде додаткове голосування до наступної сесії...".

Арахамія також пояснив, що якщо Конституційний суд не встигне до цього часу надати висновок щодо законопроєкту №2598 "Про внесення змін до Конституції України (щодо децентралізації влади)", то потреби в позачерговому засіданні не буде.

Політик додав, що на позачерговому засіданні Ради не планують розглядати питання кадрових змін в уряді.

Знати більше: Округи та префекти. Як в Україні можуть з'явитися "смотрящіє" від Зеленського

Передісторія:

  • 31 серпня 2015 року Верховна Рада у першому читанні підтримала зміни до Конституції щодо децентралізації влади.
  • У липні 2019 року Корнієнко як голова виборчого штабу партії "Слуга народу" заявляв, що команда президента планує провести реформу адміністративного устрою, замінивши державні адміністрації префектурами. 
  • 13 грудня Зеленський вніс до Верховної Ради проєкт закону про внесення змін до Конституції щодо децентралізації влади – і 16 грудня з’явився його текст: президент пропонує ліквідувати поняття "район"; запровадити "округ" та інститут префектів замість держадміністрацій; окреслити такі адміністративно-територіальні одиниці, як громада, округ, область, АР Крим.
  • Співголова фракції "Європейська солідарність" Ірина Геращенко заявила на це, що президент Зеленський скасовує демократичну реформу децентралізації і вводить "смотрящих" і диктатуру.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування