Суд відправив у СІЗО ще одну особу з угруповання, причетного до вбивства Окуєвої

Четвер, 16 січня 2020, 21:54
Суд відправив у СІЗО ще одну особу з угруповання, причетного до вбивства Окуєвої
Фото: Слідство.Інфо

Святошинський районний суд Києва ухвалив взяти під варту Андрія Кравченка – одного з семи фігурантів у справі вбивства Аміни Окуєвої і замаху на життя Адама Осмаєва.

Джерело: Слідство.Інфо

Деталі: Кравченкові оголосили підозру у зв’язку з іншим злочином – убивством київського підприємця в 2014 році. На місці злочину поліція нібито виявила ДНК підозрюваного. Провадження ймовірно об’єднали зі справою Окуєвої.

Захист представив суду свідків, які заявили, що в день убивства він на Чернігівщині доглядав за хворою родичкою. 

Однак суд повністю задовольнив клопотання прокуратури й арештував Кравченка на два місяці.

Водночас Слідство.Інфо зазначає, що Кравченко є одним із семи підозрюваних у вбивстві директора компанії Caparol Павла Зможного 2016 року та начальника відділу реклами київського метрополітену Павла Миленького.

Що передувало: 15 січня правоохоронці затримали Андрія Кравченка. У прокуратурі зазначили, що затримання пов’язане з іншим злочином, який, на думку слідства, вчинила група осіб, причетна до розстрілу Окуєвої.

Передісторія:

  • 12 січня поліцейські затримали ймовірного організатора вбивства добровольця Аміни Окуєвої Ігоря Редькіна. Частину членів злочинної групи затримали у вересні.

  • Святошинський районний суд Києва заарештував Редькіна на 60 днів. 

  • 30 жовтня 2017 року на залізничному переїзді біля селища Глеваха у Київській області невідомі обстріляли з кущів автомобіль Аміни Окуєвої, вона загинула.

  • Тоді в поліції повідомляли, що на автоматі, який знайшли за півтори кілометра від місця розстрілу, слідів ДНК не виявили.

  • Перед цим в Окуєву та її чоловіка Адама Осмаєва стріляли 1 червня 2017 року у Києві на Подолі, однак тоді вони вижили. 

  • Окуєва брала участь у Революції Гідності та у війні на Донбасі у складі батальйону "Київ-2".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування