Полковника, який говорив про "реінтеграцію з бойовиками", понизили в посаді

П'ятниця, 17 січня 2020, 05:39
Полковника, який говорив про реінтеграцію з бойовиками, понизили в посаді

Начальника Управління цивільно-військового співробітництва ЗСУ полковника Олексія Ноздрачова після заяв про "реінтеграцію з бойовиками" понизили в посаді. Подальша його служба не буде пов’язана із керівництвом у підрозділі Генштабу.

Джерело: Facebook-сторінка Військової служби правопорядку у ЗСУ

Дослівно: "За результатами службового розслідування полковника Олексія Ноздрачова притягнуто до дисциплінарної відповідальності – пониження у посаді. 

Подальше проходження служби військовослужбовцем не буде пов’язане з керівництвом підрозділом цивільно-військового співробітництва Генерального штабу ЗС України."

Деталі: Зазначається, що під час службового розслідування використовувався поліграф. Обставини та умови події були вивчені спеціалістами військової контррозвідки СБУ. 

У службі правопорядку стверджують, що стороннього впливу на полковника не було.

" Водночас, офіцер грубо порушив вимоги нормативно-правових актів, що регламентують діяльність військових службових осіб", – йдеться у повідомленні. 

Яку саме посаду тепер займає Ноздрачов у службі правопорядку не вказали. 

Передісторія:

  • 12 грудня під час круглого столу в Києві полковник ЗСУ Олександр Ноздрачов заявив, що "українські військові і військові росіяни, які проти нас воювали і продовжують воювати, і навіть ті військові, які є в формуваннях Донецької і Луганської областей, реінтегруються дуже швидко".
  • Пізніше у Генштабі заявили, що висловлювання полковника є "оціночними і суб’єктивними" та пообіцяли провести службове розслідування, про результати якого повідомити додатково.
  • Наступного дня Ноздрачов перепросив за свої висловлювання щодо швидкої реінтеграції українських військових з військовими росіянами та проросійськими бойовиками.
  • У Військовій службі правопорядку у ЗСУ повідомили про відсторонення на час розслідування полковника з посади. 

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News