Офіс генпрокурора каже, що попередив розкрадання коштів на метро до Виноградаря

П'ятниця, 17 січня 2020, 11:54
Офіс генпрокурора каже, що попередив розкрадання коштів на метро до Виноградаря

Печерський райсуд Києва наклав арешт на банківські рахунки "Київметробуду" та його підрозділів для запобігання шахрайству з коштами на будівництво ділянки метро від станції "Сирець" на житловий масив Виноградар.

Джерело: Офіс генпрокурора

Дослівно: "16 січня 2020 року за клопотанням Офісу генерального прокурора слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва наклав арешт на грошові кошти на банківських рахунках ПАТ "Київметробуд" та його відокремлених підрозділів.

Це зроблено в рамках кримінального провадження для запобігання шахрайському заволодінню бюджетними коштами посадовими особами ПАТ "Київметробуд" та підконтрольних керівництву ПАТ інших підприємств під час будівництва ділянки Сирецько-Печерської лінії метрополітену від станції "Сирець" на житловий масив Виноградар з електродепо у Подільському районі Києва.

В подальшому Офіс Генерального прокурора звернеться до суду з клопотанням про передачу цих коштів в АРМА з можливістю виплат на будівництво метрополітену під контролем держави".

Цьому передувало:

16 січня голова наглядової ради ПАТ "Київметробуд" Олег Токарєв заявив, що завершення добудови Сирецько-Печерської гілки київського метрополітену відкладається приблизно на рік.

Головний інженер будівництва метро на Виноградар Євген Шатайкін сказав, що з усунення від справ  Олександра Метелиці почалося систематичне невиконання графіка, що нову техніку закупити не можуть, а закуплені техніка не працює

17 грудня 2019 року акціонери ПАТ "Київметробуд" вирішили достроково припинити повноваження наглядової ради компанії і обрати її новий склад, а нова наглядова рада звільнила Василя Кобиля і призначила на його місце нового гендиректора – Олександра Метелицю.

Проте у кінці грудня Міністерство юстиції поновило Василя Кобиля на посаді гендиректора ПАТ "Київметробуд", яке є генпідрядником по продовженню Сирецько-Печерської гілки столичного метрополітену.

Передісторія:

  • У 2017 році київська влада підрахувала, що продовження Сирецько-Печерської лінії київського метрополітену від станції метро "Сирець" до Виноградаря коштуватиме 11,2 мільярда гривень.
  • У листопаді 2018 року міський голова Києва Віталій Кличко заявив, що столична влада розпочинає будівництво метро на Виноградар
  • У березні 2019 року він обіцяв відкрити ділянку у грудні 2021 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...