СБУ заявила про затримання розвідника "ЛНР", який планував теракти

П'ятниця, 17 січня 2020, 13:27
СБУ заявила про затримання розвідника ЛНР, який планував теракти

Служба безпеки України виявила та затримала бойовика терористичної організації "ЛНР", який збирав інформацію про об’єкти критичної інфраструктури Харківщини, для організації терактів та диверсій.

Джерело: пресслужба СБУ

Дослівно: "Зловмисник відразу потрапив у поле зору Служби, коли прибув на Харківщину з території РФ та розпочав збір відомостей про об’єкти критичної інфраструктури регіону. Зокрема, його цікавила інформація про залізничні колії та станції, Харківський метрополітен, автовокзали. Бойовик, протягом деякого часу регулярно особисто "оглядав" об’єкти у різних місцях Харківщини".

Деталі: За інформацією спецслужби, зібрані дані бойовик планував передати представникам терористичної організації "ЛНР" для організації терактів та диверсій на території регіону.

Слідчі провели обшук у помешканні зловмисника у Харкові, під час якого виявили та вилучили бойову гранату РГН із запалом і тротилову шашку з електродетонатором.

Затриманий виявився мешканцем Харкова, який у 2014 році за власною ініціативою приєднався до терористів, що окупували окремі райони Луганської і Донецької областей.

Остання встановлена СБУ "посада" бойовика у незаконних збройних формуваннях терористів - командир взводу розвідки так званої 10-ї окремої артилерійської бригади 2-го армійського корпусу "ЛНР".

Бойовика затримано. Йому повідомлено про підозру в участі у діяльності терористичної групи чи терористичної організації. Слідчо-оперативні дії тривають.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування