Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

SkyUp призупинить польоти до ОАЕ через трагедію у Тегерані

Субота, 18 січня 2020, 12:18
SkyUp призупинить польоти до ОАЕ через трагедію у Тегерані

З 1 лютого 2020 року перевізник SkyUp Airlines припиняє польоти в Об'єднані Арабські Емірати із Запоріжжя, Львова та Харкова в зв'язку з закриттям повітряного простору над Іраном і Іраком.

Джерело: прес-служба авіакомпанії

Деталі: Необхідність облітати території Ірану і Іраку призвела до збільшення тривалості польотів та потреби робити зупинку на шляху для дозаправки, зазначає перевізник.

Щойно заборону прольотів над територіями Іраку і Ірану буде скасовано, SkyUp розгляне можливість повернутися до виконання цих рейсів.

Пряма мова Олександра Альба, співвласника авіакомпанії: "Ми змушені прийняти складне для нас рішення тимчасово припинити польоти регулярної програми в Шарджу з регіонів України. Щоб зробити наші польоти безпечнішими, ми змінили ці маршрути - тепер ми літаємо через території Єгипту і Саудівської Аравії, а також робимо зупинку для дозаправки в Анталії. Така необхідність збільшує час польоту мінімум на три години. Це створює незручності для наших пасажирів, а також провокує зміни в розкладі інших рейсів в аеропор ах прильоту - Запоріжжі, Львові, Харкові".

Деталі: Пасажири, які вже придбали квитки на рейси до Шарджі, будуть повідомлені про скасування рейсів і отримають відшкодування вартості квитків, звернувшись до авіакомпанії в установленому порядку.

Авіакомпанія продовжить виконання регулярні рейси в Коломбо (Шрі-Ланка) з додатковою посадкою в Анталії на зворотному шляху.

Передісторія:

  • 8 січня в Ірані розбився літак рейсу PS 752 "Тегеран - Київ" авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" (МАУ), внаслідок катастрофи загинули 176 осіб.
  • На борту літака перебували громадяни 7 країн: Ірану; Канади; Швеції; Афганістану; Німеччини, Великої Британії та України (2 пасажирів і 9 членів екіпажу).
  • 11 січня Іран офіційно визнав, що помилково збив літак МАУ, відповідальність за це взяв на себе Корпус вартових ісламської революції – військова гілка виконавчої влади Ірану. 
  • Служба безпеки України розслідує катастрофу лайнера за трьома статтями Кримінального кодексу: ч.3 ст. 276 (порушення правил безпеки руху або експлуатації повітряного транспорту), ч.2 ст. 115 (умисне вбивство), ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна).

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...