Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Сайдік нагадав, з ким насправді воює Україна на Донбасі

Понеділок, 20 січня 2020, 09:50
Сайдік нагадав, з ким насправді воює Україна на Донбасі

Експредставник чинного голови ОБСЄ в Україні та Тристоронній контактній групі Мартін Сайдік заявляє, що сторонами конфлікту на Донбасі є Україна і Росія, а не Україна і так звані "Л/ДНР".

Джерело: інтерв'ю Сайдіка російському "Комерсанту"

Пряма мова: "Сторони відомі. Якщо подивитеся на мінські угоди, на те, як вони підписані в оригіналі, ви побачите підписи Хайді Тальявіні (ексглави місії ОБСЄ в контактній групі, – ред.), Леоніда Кучми (екс-президента України, – ред.) і Михайла Зурабова (експосла РФ в Україні, – ред.)

Потім пропущена відстань – і є Захарченко і Плотницький (екскерівники терористичних організацій "ДНР" і "ЛНР", – ред.). Чому нагорі Україна і Росія? Вони хіба не сторони конфлікту? Саме тому вони і стоять нагорі. І є один посередник – ОБСЄ".

Деталі: Сайдік нагадав, що "в Росії це не хочуть чути".

На заяву, що Росія себе вважає посередником, він відповів, що "тоді треба сказати, що вона не виконує роль посередника".

Як приклад Сайдік навів останній закон так званої "ЛНР" про так званої кордоні (що державний кордон – це вся область) і те що Росія з цього приводу промовчала. За його словами, якщо РФ не вийшла з цього приводу із заявою, то, є припущення, що вона згодна з законом "ЛНР". Разом з тим Сайдік нагадав, що "посередник не може бути на чиємусь боці".

Говорячи про особливий статус Донбасу, експредставник чинного голови ОБСЄ в Україні нагадав, що в мінських угодах написано, що він може бути тільки на тлі загальної децентралізації України, а Росія "поки відмовляється говорити про те, як буде відновлена ​​територіальна цілісність України відповідно до духу і букви мінських угод ".

Сайдік також вважає, що врегулювання конфлікту на Донбасі можливе через реінтеграцію територій до складу України, навіть якщо Росія не вірить у це.

Чому це важливо: Росія з 2014 року вторглася на український Донбас і почала війну. Генштаб ЗСУ і міжнародні спостерігачі багаторазово фіксували на Донбасі російських військових, танки і нове російське озброєння.

Україна визнала Росію країною-агресором. Дії РФ на сході України засудили багато держав світу і ввели проти неї санкції.

При цьому керівництво Росії постійно заперечує, що на Донбасі воюють її найманці і техніка. Також Кремль постійно заявляє про необхідність "вести діалог між сторонами конфлікту" і про свою нібито готовність допомагати і сприяти у вирішенні конфлікту.

Тільки на грудневій прес-конференції президент Росії Володимир Путін фактично натякнув, що на Донбасі може бути російська зброя, заявивши, що танки у бойовиків "від держав, які їм симпатизують"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...