Міністр оборони: Україна проти розведення сил по всій лінії розмежування

Вівторок, 21 січня 2020, 22:19
Міністр оборони: Україна проти розведення сил по всій лінії розмежування

Україна виступає проти розведення сил по всій лінії розмежування на Донбасі, бо тоді конфлікт буде заморожений.

Джерело: міністр оборони України Андрій Загороднюк в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна"

Пряма мова: "Ми виступаємо проти розведення по всій лінії, адже такий шлях суперечить самій суті Мінських угод. З ким розводитися, якщо вони мають роззброюватися...

Нам категорично не підходить визнання замороженого конфлікту. Це неправильний шлях, тому що він фактично фіксує погодження з ситуацією, яка є зараз, і каже: ну все, це нам підходить, це нам не підходить формально, але ми погоджуємося, що нехай так воно і буде. Тоді напруга знімається, вже ніхто не говорить про повернення територій або говорить дуже мляво, і точно знімається напруга з усього міжнародного співтовариства, починає лобіюватися зняття санкцій, і все це триватиме десятиліття".

Деталі: За словами міністра, розведення може відбуватися в окремих точках лише як гуманітарна складова, щоб "люди могли перетинати лінію розмежування, щоб було хоч якесь пожвавлення економіки в цьому регіоні, тому що він дуже депресивний".

Що передувало: Під час зустрічі Тристоронньої контактної групи у Мінську сторони домовились про розведення сил та засобів біля пункту пропуску "Гнутове", хоча обговорювали дев’ять можливих для розведення ділянок. Наступну зустріч сторони запланували на 29 січня.

Читайте такожЕксвійськовий Андрій Римарук: "Надо просто пєрєстать стрєлять" вже стало мемом в армії

Піти чи залишитись. Чи допоможе розведення військ закінчити війну на Донбасі

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News