Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

WADA тимчасово забрала ліцензію у московської антидопінгової лабораторії

Четвер, 23 січня 2020, 02:03
WADA тимчасово забрала ліцензію у московської антидопінгової лабораторії

Всесвітня антидопінгова агенція (WADA) тимчасово позбавила ліцензії московську антидопінгову лабораторію. 

Джерело: пресслужба WADA

Деталі: На час цього рішення лабораторії заборонено виконувати будь-яку роботу, що пов’язана із аналізом крові для біологічного паспорту спортсмена. 

Що передувало: Всесвітнє антидопінгове агентство (WADA) схвалило рекомендацію свого Комітету з дотримання законодавства про заборону Росії брати участь у великих міжнародних змаганнях на чотири роки.

Рекомендація Комітету з розгляду питання про заборону Росії була заснована на доповіді про те, що Москва сфальсифікувала дані про допінг з лабораторії Російського антидопінгового агентства (РУСАДА), яка була передана слідчим WADA в січні.

Передісторія:

  • 9 листопада 2015 року діяльність РУСАДА опинилася в центрі гучного допінгового скандалу.
  • 18 листопада 2015 року на підставі висновків звіту незалежної комісії WADA визнала діяльність РУСАДА не відповідає антидопінговим кодексом WADA.
  • 20 вересня 2018 року виконком WADA поновив РУСАДА у правах. Повне розкриття даних із московської лабораторії було ключовою умовою цього.
  • У липні 2019 року Всесвітнє антидопінгове агентство підозрювало 298 російських спортсменіву порушенні антидопінгових правил.
  • 25 листопада Комітет із відповідності Всесвітнього антидопінгового агентства запропонував відсторонити Росію від міжнародних турнірів на 4 роки.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: