Питаннями Донбасу займатимуться два міністерства: Мінветеранів розділять

Четвер, 23 січня 2020, 10:10
Питаннями Донбасу займатимуться два міністерства: Мінветеранів розділять

Міністр у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Оксана Коляда заявляє, що відомство буде розділено, а майбутнє Міністерство з питань реінтеграції може очолити профільний віце-прем'єр-міністр.

Джерело: інтерв'ю міністра Коляди агентству "Інтерфакс-Україна"

Пряма мова: "Нам вдалося донести інформацію про величезний обсяг завдань, які лежать у площині всього уряду, і дати зрозуміти вищому керівництву держави, що це вимагає окремого блоку роботи окремого міністерства, можливо, навіть яке очолюватиме профільний віце-прем'єр-міністр.

Але і тут у нас є розуміння того, що слід не відновлювати Міністерство окупованих територій, необхідно міняти парадигму і говорити про ефективну роботу Міністерства реінтеграції. Наша команда узагальнює свої пропозиції, і ми їх представимо найближчим часом...

Реальність постійно змінюється. Міністерство окупованих територій у тому форматі, яким воно було до нашого об'єднання – це структура, яка працює в режимі гасіння пожеж.

Потрібен принципово новий підхід і стратегічне бачення. Потрібно грати на випередження і мислити довгостроковими конструкціями. Усвідомлення цього і стало одним із результатів роботи нашої команди в цьому напрямку".

Деталі: Коляда зазначила, що питання реінтеграції банально не поміщаються у функціонал одного, навіть об'єднаного міністерства, адже є потреба в міжсекторальної співпраці.

На даний момент у відомстві ведуть консультації, щоб бути готовим до поділу.

За словами Коляди, важливо узагальнити і передати досвід та напрацювання для перезапуску нового Міністерства з питань реінтеграції.

На запитання, як саме технічно буде проходити поділ, Коляда відповіла, що є кілька варіантів, у тому числі і скасування того рішення, яке об'єднало два міністерства.

Міністр заявила, що на даний момент не має інформації, хто очолить майбутнє Міністерство окупованих територій після закінчення.

Коментуючи, у чому був задум об'єднання відомств, міністр зазначила, що "логіка об'єднання полягала у типологізації управлінських процесів і скороченні витрат на держапарат".

Передісторія:

  • 29 серпня 2019 року Верховна Рада затвердила новий Кабмін, створивши Міністерство у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України замість двох міністерств – із питань тимчасово окупованих територій та у справах ветеранів. Очолила нове міністерство Коляда.
  • Пізніше Коляда заявила, що не зовсім розуміє, як можна в одному відомстві працювати з двома різними аудиторіями.
  • 17 січня 2020 року президент Володимир Зеленський заявив, що вважає за необхідне розділити деякі міністерства і чекає від прем'єр-міністра пропозицій щодо низки міністерств, зокрема, й щодо Міністерства у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування