Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Путін в Ізраїлі поставив антисемітизм і русофобію в один ряд

Четвер, 23 січня 2020, 16:56
Путін в Ізраїлі поставив антисемітизм і русофобію в один ряд

Президент Росії Володимир Путін на Всесвітньому форумі пам'яті Голокосту в Ізраїлі поставив в один ряд антисемітизм і русофобію.

Джерело: BBC з посиланням на заяву Путіна під час відкриття пам'ятника героям і захисникам оборони Ленінграда "Свічка пам'яті".

Пряма мова: "Тут, як і в Росії, розуміють значимість уроків Другої світової війни, не дозволяють світу забути, до чого призводить національний егоїзм, розбрат, сприяння будь-яким формам шовінізму, антисемітизму та русофобії".

Деталі: Путін не уточнив, з чийого боку і в чому саме полягає русофобія.

Що було раніше: Всесвітній форум пам'яті Голокосту організували з нагоди 75-ї річниці визволення концтабору в Освенцімі.

Президент України Володимир Зеленський вагався, чи їхати на форум, адже заздалегідь було відомо, що йому не нададуть слова.

Натомість було відомо, що слово матиме Путін.

У подібній ситуації президент Польщі Анджей Дуда скасував запланований візит через те, що організатори не погодились надати йому слово. А сидіти і просто слухати промову Путіна без змоги відповісти на потенційні обвинувачення керівник Польщі не захотів.

Останніми місяцями між Росією та Польщею виникли гострі історичні суперечки щодо ролі країн у початку Другої світової війни та через звинувачення Путіна у бік польських політиків 30-х років в антисемітизмі.

Українські політики гостро розкритикували Зеленського за те, що він буде слухати Путіна і виступить своєрідною "мовчазною масовкою".

Проте 23 січня стало відомо, що команда президента знайшла спосіб не бути присутніми безпосередньо під час виступу Путіна.

Зеленський та українська делегація вирішили передати свої місця у залі на час виступу світових лідерів, у тому числі і Путіна, людям, які пережили Голокост.

Росія в останні роки часто називає русофобією звинувачення у, наприклад, хакерських атаках, втручанні у вибори, вбивствах та отруєннях громадян в різних країнах, шпигунстві, пропаганді, веденні гібридної війни, окупації території інших держав тощо.

Нагадаємо:

  • 23-24 січня Зеленський відвідує Ізраїль із робочим візитом – "з метою участі у пам’ятних заходах у межах Світового форуму Голокосту, присвяченого 75-й річниці звільнення концтабору Аушвіц".
  • Програмою візиту також передбачені переговори з керівництвом держави Ізраїль та зустріч з представниками ізраїльських ділових кіл.
  • 22 cічня російські ЗМІ оприлюднили інформацію про те, що в Ізраїлі можлива зустріч Зеленського з президентом РФ Володимиром Путіним.
  • Коментуючи це повідомлення, Зеленський заявив, що не виключає зустрічі з Путіним в Ізраїлі і, якщо вона відбудеться, то говоритиме про обмін полоненими.
  • У коментарі для ЗМІ в Єрусалимі Зеленський заявив, що Україна веде переговори і готує два списки на звільнення українців, утримуваних в Росії та на тимчасово окупованій території.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...