Бородянський запевнив, що гроші для кримськотатарського телеканалу є

Четвер, 23 січня 2020, 16:58
Бородянський запевнив, що гроші для кримськотатарського телеканалу є

Міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський запевняє, що у 2020 обсяг держпідтримки для кримськотатарського телевізійного мовлення складе 50 мільйонів гривень.

Джерело: telegram-канал Бородянського

Дослівно: "Поточний обсяг державної підтримки для кримськотатарського телевізійного мовлення передбачений державним бюджетом на 2020 рік становить 50 мільйонів гривень.

Ми розпочинаємо консультації з народним депутатом України, лідером кримськотатарського народу Мустафою Джемілєвим та представниками Меджлісу кримськотатарського народу стосовно пріоритетних напрямів надання державної фінансової підтримки".

Деталі: За його словами, планується запуск програми спрямованої на підтримку та розвиток кримськотатарської культури.

Також опрацьовують питання запуску онлайн-платформи для вивчення кримськотатарської мови.

Бородянський додав, що міністерство продовжує підтримку діяльності держпідприємства "Кримський дім".

Що було раніше: 21 січня кримськотатарський телеканал ATR повідомив, що може закритися через призупинення фінансової підтримки з державного бюджету.

Власник каналу Ленур Іслямов розповів, що у 2019 році телеканалу обіцяли фінансування з держбюджету у розмірі 50 млн грн, але було отримано лише 35 млн. У 2020 році знову обіцяють 50 млн.

Іслямов також заявив, що телефонував Бородянському і той запевнив, що цього року для каналу передбачено фінансування в бюджеті.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування