Головні новини четверга і ночі: статистика населення, управління "Укрзалізницею"

П'ятниця, 24 січня 2020, 07:00

В Україні живе 37,3 мільйона осіб, "Укрзалізницю" (не)віддадуть в управління Deutsche Bahn на 10 років — новини, які були актуальні 23 січня.

Про населення

В Україні без урахування окупованих територій та громадян, які живуть за кордоном, проживає 37 мільйонів 289 тисяч осіб.

Міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет заявив, що головними причинами скорочення населення України є міграція та негативне співвідношення між народжуваністю й смертністю.

Про Укрзалізницю

Уряд планував віддати національному оператору залізниць Німеччини Deutsche Bahn AG в управління на 10 років АТ "Укрзалізниця",

але німецька компанія має намір надавати лише консультативні послуги Укрзалізниці, а не керувати нею.

Наглядова рада Укрзалізниці, коментуючи підписання Мінінфраструктури угоди про наміри з компанією Deutsche Bahn, заявила, що підписання документу є ініціативою і прерогативою Кабміну.

Про телеграм-канал "Української правди"

Щойно стало відомо, що у "Української правди" є новинний телеграм-канал "УП. Стрічка". На нього вже підписалося шість тисяч людей і кількість підписників стрімко зростає.

Як повідомляють наші джерела, на каналі оперативно публікують найважливіші та найцікавіші новини з України та світу. Один зі співрозмовників УП дуже радив підписатись на цей канал.

Про інші важливі новини

Ізраїльський меморіальний центр Яд Вашем спантеличений і зажурений заявою українського президента Володимира Зеленського про те, що він передав місця своєї делегації на Всесвітньому форумі пам’яті Голокосту тим, хто пережив ту трагедію.

В Офісі генпрокурора підписали підозри для екснардепа з Народного фронту Георгія Логвинського і колишньої першої заступниці міністра юстиції Наталії Бернацької. Їм інкримінують крадіжку з держбюджету 54 мільйонів гривень.

Україна веде переговори і готує два списки на звільнення українців, утримуваних в Росії та на тимчасово окупованій території.

Поліція Британії визнала, що помилково внесла в антитерористичний посібник український національний символ тризуб, та запевнила, що видалить його з навчального документа.

У зв’язку з фіксацією пташиного грипу, Європейська Комісія тимчасово призупинила ввезення з України на територію ЄС м’яса птиці, м’ясної продукції з птиці та термічно необроблених продуктів з птиці.

Випробування вакцини проти коронавірусу можуть розпочатися влітку.

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук прокоментував підписання "Меморандуму про взаєморозуміння" між "Укрзалізницею" та залізничною компанією Німеччини.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування