ВАКС відмовився обирати запобіжний захід експредставнику Порошенка

Субота, 25 січня 2020, 12:24
ВАКС відмовився обирати запобіжний захід експредставнику Порошенка

Вищий антикорупційний суд відмовив в обранні запобіжного заходу колишньому представнику президента в Криму й уповноваженому уряду в справах ЄСПЛ Борису Бабіну, підозрюваному у привласненні майна. 

Джерело: повідомлення ВАКС у Facebook

Деталі: Попередньо, сторона обвинувачення просила застосувати до Бабіна запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Дослівно: "Після того, як підозрюваний надав пояснення, прокурори змінили клопотання і просили застосувати до нього домашній арешт у нічний час доби", - повідомили у ВАКС. 

Повний текст ухвали буде проголошено 29 січня. 

Нагадаємо,

  • 22 січня детективи НАБУ повідомили про підозру шістьом особам у заволодінні та легалізації понад 54 млн гривень державних коштів. 
  • Сам Бабін заявив, що САП та НАБУ спробували вручити йому підозру за ст. 191 КК (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем - УП) через його діяльність на посаді урядового уповноваженого у справах ЄСПЛ. 
  • За даними УП, може йтися про справу "Золотого мандарину", в якій НАБУ розслідує можливе зловживання владою посадовцями Міністерства юстиції та розтрату 54 мільйонів гривень. Кошти виводились через компанію "Золотий мандарин ойл", яку пов’язують з колишнім нардепом Георгієм Логвинським.
  • У Мін'юсті стверджують, що виплатили гроші за рішенням Європейського суду з прав людини і зробили це законно.
  • У матеріалах справи від 2018 року згадується й урядовий уповноважений у справах ЄСПЛ. У 2015 році він (на той момент посаду обіймав Бабін) отримав від "Золотий мандарин ойл" пропозицію мирно врегулювати спір між цією компанією та "Київенерго". Пов'язана з Логвинським фірма пішла в ЄСПЛ через нібито борг на понад 38 мільйонів гривень. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...