Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Гіркін з "новоросами" зажадали у Путіна референдум по поправках до Конституції РФ

Неділя, 26 січня 2020, 09:54
Гіркін з новоросами зажадали у Путіна референдум по поправках до Конституції РФ

У Москві кілька сотень цивільних активістів подали до адміністрації президента звернення з вимогою провести референдум по майбутніх поправках до Конституції.

Джерело: "Новая газета", "Радіо Свобода"

Деталі: Серед подавачів звернення були представники "Лівого фронту", "Іншої Росії", руху "Новоросія", до будівлі Адміністрації президента РФ прийшли також лідер "Новоросії", один з колишніх ватажків бойовиків ОРДЛО Ігор Стрєлков (Гіркін) та полковник ГРУ у відставці Володимир Квачков, який звільнився минулоріч з колонії.

У зверненні також були вимоги скликати перед прийняттям поправок Конституційні збори і винести на голосування кожну поправку окремо, а не "пакетом".

Серед пропозицій, озвучених у зверненні - включення до Конституції положень про "прогресивний податок для багатих" та "інтеграція Донбасу до Росії".

Результати голосування, на думку учасників акції, мають бути прийняті лише якщо у ньому візьмуть участь не менше половини росіян.

Як повідомила "Новая газета", журналісти оцінили кількість учасників акції приблизно у 100 осіб. Лідер "Лівого фронту" Сергій Удальцов заявив, що на акції були присутні 500 осіб.

Біля будівлі Адміністрації президента Росії під час акції чергували співробітники ОМОНу. Інцидентів не було, затримання не проводилися.

 

Знати більше: 

Вічний цар Росії. Чому Путін розігнав уряд та переписує Конституцію

Що передувало:

  • 15 січня президент РФ Володимир Путін озвучив пропозиції щодо зміни Конституції РФ, які парламент може ухвалити після всенародного голосування.
  • Після послання Путіна Федеральним зборам уряд РФ подав у відставку, посилаючись на 117 статтю Конституції РФ.
  • Згодом Путін заявив про намір запровадити посаду заступника голови Ради безпеки РФ і запропонувати її Дмитру Медведєву.
  • На посаду прем'єр-міністра Путін запропонував кандидатуру чинного голови Федеральної податкової служби Михайла Мішустіна.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування