Дугарь відмовилася від слідчого експерименту в справі Шеремета – поліція

П'ятниця, 3 січня 2020, 16:48
Дугарь відмовилася від слідчого експерименту в справі Шеремета – поліція

Національна поліція повідомляє, що у кримінальному провадженні за фактом вбивства журналіста Павла Шеремета проведено слідчий експеримент, від участі у якому відмовилася підозрювана Яна Дугарь.

Джерело: Нацполіція

Деталі: Правоохоронці стверджують, що завчасно попередили адвокатів трьох підозрюваних у справі Шеремета про слідчий експеримент, однак свою участь підтвердив лише адвокат підозрюваної Юлії Кузьменко.

У той же час слідчі Нацполіції з метою забезпечення Андрію Антоненку права на захист і проведення раніше запланованої невідкладної слідчої дії до участі у слідчому експерименті залучили адвоката центру з надання безоплатної правової допомоги.

Відтак у ніч на 3 січня 2020 року з підозрюваною Кузьменко та її захисником Владиславом Добошем проведено слідчий експеримент: будь-яких скарг, заяв і клопотань про порушення під час слідчої дії від них не надходило.

У той же час підозрюваний Антоненко від проведення слідчого експерименту відмовився, мотивуючи свою відмову відсутністю його захисників. Після залучення для захисту його прав захисника  з центру з надання безоплатної правової допомоги на місце проведення слідчих дій таки прибув адвокат підозрюваного, який у категоричній формі відмовився від проведення слідчого експерименту.

Дослівно поліція: "При цьому він почав перешкоджати проведенню слідчої дії з Юлією Кузьменко: усе це зафіксовано на відеозаписі слідчого експерименту. Разом з тим підозрювана Яна Дугарь від дачі показань та проведення слідчого експерименту взагалі відмовилася".

Позиція захисту Дугарь: Адвокати підозрюваної у вбивстві Шеремета Яни Дугарь Микола Ореховський і Віталій Коломієць подали до Державного бюро розслідувань заяву щодо фальсифікації доказів з боку слідчих.

Що передувало: Ввечері 2 січня стало відомо, що у справі вбивства журналіста Павла Шеремета проводять слідчі експерименти в центрі Києва, зокрема за участі підозрюваної Юлії Кузьменко.

Адвокат Масі Найєм зазначав, що слідчий експеримент із Антоненком відбувається з порушенням Кримінально-процесуального кодексу. За його словами, протягом останніх тижнів захисники Андрія подають клопотання про знайомлення з матеріалами справи, але ці клопотання слідчий ігнорує.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
Усі новини...