Чумак став заступником генпрокурора

Субота, 4 січня 2020, 13:33
Чумак став заступником генпрокурора

Генпрокурор Руслан Рябошапка призначив Віктора Чумака, який до цього обіймав посаду головного військового прокурора, заступником генпрокурора.

Джерело: Офіс генпрокурора

Деталі: Як зазначається на сайті, Чумака було призначено 2 січня.

Довідка. Віктор Чумак народився 5 червня 1958 року. У 1995 році закінчив Київський університет імені Шевченка за спеціальністю "Правознавство".

До 1999 року працював у Національній академії державної прикордонної служби.

У 2000 році – очолив управління правового забезпечення Державного комітету у справах охорони державного кордону України.

У 2004-2009 роках працював експертом, директором програм політичного аналізу та безпеки, директором Міжнародного центру перспективних досліджень.

Віктор Чумак був народним депутатом 7-го (обирався від "Удару" Віталія Кличка) та 8-го (обирався від БПП) скликань.

З 2012 року працював на посаді голови Комітету Верховної ради з питань запобігання і протидії корупції, а з 2014 року – на посаді заступника голови цього комітету.

Передісторія:

  • 11 вересня 2019 року генеральний прокурор Руслан Рябошапка призначив екс-нардепа Віктора Чумака заступником генпрокурора – головним військовим прокурором.
  • 2 вересня генпрокурор Рябошапка звільнив головного військового прокурора Анатолія Матіоса.
  • Ще на посаді заступника голови Офісу президента Руслан Рябошапка заявив, що не бачить необхідності в існуванні в Україні військової прокуратури і військової юстиції загалом.
  • 29 серпня президент Володимир Зеленський вніс проект закону №1032, яким пропонує ліквідувати військову прокуратуру, зменшити штат прокуратури і зупинити діяльність Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів до 1 січня 2021 року.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...