Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кличко повоює за пішохідну Контрактову: Не можуть 6 людей диктувати громаді

Середа, 27 травня 2020, 12:30
Кличко повоює за пішохідну Контрактову: Не можуть 6 людей диктувати громаді

Київська влада оскаржуватиме рішення суду про скасування пішохідної зони на Контрактовій площі та частині вулиці Сагайдачного, більше того – планує реконструкцію Контрактової площі.

Джерело: міський голова Києва Віталій Кличко на брифінгу

Пряма мова: "Це рішення суду ще законної сили не набрало, і ми вже підготували апеляцію, бо не може купка людей, які ініціювали позов з різних мотивів – зокрема, і політичних, – не зважати на інтереси громади. У рішенні суду йдеться про порушення прав 6 осіб. Нібито пішохідна зона створює перешкоди для цих людей. Незрозуміло, які.

Опитування, які проводили після надання цій зоні статусу пішохідної, показали, що 82% людей, жителів Подолу, позитивно ставляться до такого рішення, щоб була пішохідна зона.

Тому місто буде відстоювати пішохідну зону на Контрактовій площі та на вулиці Сагайдачного. І буде облаштовувати її як одну із туристичних локацій.

Наступного року ми плануємо реконструкцію Контрактової площі та вулиці Сагайдачного. І переконаний, що це і світовий досвід. І переконаний, що це стане улюбленим місцем відпочинку і киян, і гостей, які приїжджають у столицю".

Чому це важливо: Пішохідна зона на Подолі – єдина частина історичного Києва, на якій можна вільно гуляти не лише по тротуару. Її облюбували організатори святкових шоу, концертів, ярмарок та інших заходів, а також працівники "вуличної їжі". Біля напівзруйнованого Гостиного двору стоїть колесо огляду. Транспорт ходить в обхід пішохідної зони.

Скасування судом рішення про запровадження пішохідної зони обурило багатьох членів спільноти Подолу.

Передісторія:

  • У серпні 2017 року КМДА своїм розпорядженням запровадила на постійній основі пішохідну зону на Контрактовій площі та по вул. Петра Сагайдачного до вул. Андріївської із забороною на них руху транспортних засобів та встановлення фізичних перешкод;
  • 18 травня 2020 року Окружний адміністративний суд Києва скасував розпорядження КМДА про створення пішохідної зони на Контрактовій площі та вулиці Сагайдачного в історичній частині столиці, на Подолі. Суд мотивував це тим, що органи місцевого самоврядування мають право лише тимчасово обмежувати рух транспортних засобів на вулицях.
  • Виконувач обов’язків першого заступника голови КМДА Валентин Мондриївський заявив, що влада й далі працюватиме над розвитком центральної частини столиці. Уже відновлено вул. Покровську, Андріївський узвіз. Алею Художників, Володимирську гірку, планується реконструкція Контрактової площі та вул. Сагайдачного, аби зробити туристичну зону ще привабливішою.

Олена Рощенко, УП
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування