Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Підозрюваний у держзраді генерал-майор СБУ заперечує роботу на ФСБ РФ

Середа, 27 травня 2020, 17:39
Підозрюваний у держзраді генерал-майор СБУ заперечує роботу на ФСБ РФ

Звільнений зі Служби безпеки України генерал-майор Валерій Шайтанов, якого підозрюють у державній зраді та підготовці терактів в Україні, назвав звинувачення щодо нього незаконним та безпідставним.

Джерело: адвокат Шайтанова Георгій Тігішвілі у коментарі hromadske

Пряма мова Шайтанова, яку передав захисник: "Коли треба було бути в строю, а мало хто хотів, я був в строю і виконував свій обов’язок. А зараз мене хочуть прибрати".

Деталі: Тігішвілі наголосив на тому, що оприлюднена інформація від СБУ про нібито роботу Шайтанова на Росію є неправдивою.

За його словами, йдеться про маніпулювання громадською думкою з метою дискредитації ключових осіб, які успішно та якісно виконували бойові задачі на Сході України.

Тігішвілі каже, що саме Шайтанов "створив найефективніший бойовий підрозділ — 6 управління СБУ, яке надалі було названо "Шайтанбат". За створення цього підрозділу президент України нагородив його Орденом Богдана Хмельницького 3 ступеня.

Також він додав, що опублікована у ЗМІ інформація, записи розмов, які нібито підтверджують обґрунтованість підозри, повідомленої Шайтанову, не можуть і не будуть використані в суді, з огляду на недостовірність.

На питання про те, що пов’язувало Шайтанова з полковником ФСБ РФ Ігорем Єгоровим, на якого, за даними слідства, міг працювати підозрюваний, адвокат заявив, що до початку війни вони мали ділові стосунки, як і низка інших працівників СБУ.

Пряма мова Тігішвілі: "Ігор Єгоров у 2012 році був офіційно запрошений головою СБУ для участі в спільних навчаннях з бойової підготовки та обміну бойовим досвідом. Валерій Шайтанов також брав участь в зазначених навчаннях. Тобто, до початку війни вони перебували в офіційних і абсолютно законних відносинах, до речі, як і більшість працівників та керівників СБУ, які мали стосунок до цих навчань".

Деталі: Адвокат додав, що у 2013-му, можливо, були спільні офіційні навчання, але іншого зв’язку не було. Також сторона захисту наголосила на тому, що під час затримання Шайтанову було завдано тілесні ушкодження.

Передісторія:

  • 14 квітня українські правоохоронці затримали генерал-майора СБУ Валерія Шайтанова, якого підозрюють в державній зраді і скоєнні терористичних актів.
  • За матеріалами справи, Шайтанов перебував в агентурному зв'язку з полковником ФСБ Ігорем Єгоровим, який є співробітником підрозділу ФСБ, що спеціалізується на плануванні, організації і проведенні розвідувальних і диверсійно-терористичних акцій як на території України, так і інших держав.
  • За даними Bellingcat, Єгоров виявився "Ельбрусом" зі справи про збитий у 2014 році над Донбасом "Боїнг".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування