Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Місія ОБСЄ помітила, що бойовики відновлюють свої позиції біля Петрівського

П'ятниця, 29 травня 2020, 12:50
Місія ОБСЄ помітила, що бойовики відновлюють свої позиції біля Петрівського

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ зафіксувала роботи з відновлення російськими окупаційними силами колишніх позицій на ділянці розведення сил біля Петрівського.

Джерело: постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Євгеній Цимбалюк під час онлайн-засідання Постійної ради ОБСЄ 28 травня, "Укрінформ"

Пряма мова Цимбалюка: "Забезпечення повного та всеохопного припинення вогню залишається критичним для виконання узгоджених висновків Паризького саміту у Нормандському форматі, які Росія продовжує не виконувати.

Замість створення нових ділянок розведення сил, вона вдається до повернення сил: СММ помітила земляні та будівельні роботи на колишніх позиціях російських збройних формувань на ділянці розведення у Петрівському".

Деталі: Український дипломат наголосив, що без втілення погоджених у Парижі заходів зі стабілізації безпекової ситуації у зоні конфлікту, домовленості з приводу чого Росія продовжує підривати, "неможливо перейти до другого етапу – заходів із реалізації політичних положень Мінських домовленостей".

В останніх звітах місії ОБСЄ відзначається присутність людей у Петрівському.

Дослівно звіт СММ ОБСЄ за 24 травня: "У межах ділянки розведення в районі Петрівського Місія зафіксувала порушення режиму припинення вогню та присутність людей на колишній позиції збройних формувань у вечірній час".

25 травня СММ "зафіксувала порушення режиму припинення вогню на ділянці розведення в районі Петрівського, а також присутність людей у межах ділянок розведення в районах Петрівського та Золотого".

26 травня місія, здійснюючи моніторинг на всіх трьох ділянках розведення сил і засобів, "зафіксувала присутність людей на ділянці розведення в районі Петрівського".

22 травня СММ зафіксувала порушення режиму припинення вогню в межах ділянки розведення в районі Петрівського, а також людину на колишній позиції Збройних сил України на ділянці розведення в районі Золотого ввечері.

Цьому передувало: Окупанти на Донбасі нещодавно звинуватили українських військових в обстрілах будинків в районі Горлівки, але місія ОБСЄ не підтвердила це.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування