Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Шмигаль про відмову підтримати програму дій уряду: "Це нічого не змінює"

Четвер, 18 червня 2020, 12:43
Шмигаль про відмову підтримати програму дій уряду: Це нічого не змінює

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль зазначив, що рішення Верховної Ради не підтримати оновлену програму дій уряду нічого не змінює.

Джерело: Telegram-канал прем’єра

Пряма мова: "Парламент не підтримав програму діяльності Уряду. Але для нас це нічого не змінює. Ми продовжимо виконувати намічені завдання.

Це і підтримка українського виробника, підтримка малого та середнього бізнесу, це підтримка енергетиків, фермерів та багато інших кроків, яких очікує суспільство.

Я неодноразово казав, що наш уряд не цікавить імунітет — нас цікавить добробут країни".

Деталі: За його словами, програма діяльності Кабміну — це можливість для депутатів продемонструвати єдність політикуму та турботу про людей.

Також він подякував тим депутатам, які підтримали програму дій його уряду.

Що було раніше: 18 червня народні депутати провалили голосування за оновлену програму діяльності Кабінету міністрів.

Шмигаль у четвер представив у Раді оновлену програму діяльності уряду. За його словами, успішність діяльності уряду також залежить від співпраці КМУ та парламенту.

Нову програму уряду розширили до 85 сторінок, вона структурована по кожному міністерству та передбачала падіння ВВП у 2020 році на 4-8%.

Першу програму дій уряду у Раді прозвали "рефератом" та відправили на доопрацювання на прохання самого Шмигаля.

Нагадаємо:

  • 4 червня Рада підтримала рішення про відправлення на доопрацювання Програми діяльності уряду Дениса Шмигаля. Тодішня версія документу була гостро розкритикована нардепами.  Планувалось, що парламент може розглянути другу редакцію Програми на засіданні 18 червня. 
  • Законодавство України визначає, що програма діяльності уряду подається до Верховної Ради прем’єр-міністром протягом одного місяця з дня формування уряду. 
  • Схваленою вона вважається у випадку, якщо за неї проголосувала більшість від конституційного складу парламенту. Також Рада може надати можливість уряду допрацювати програму та розглянути її повторно не пізніше чим через 15 днів після такого рішення. 

Знати більше: Імунітет на рік. Як в Україні програми уряду перетворились на формальність

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...