Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суд вдруге скасував присвоєння імені Жукова проспекту в Харкові

Четвер, 18 червня 2020, 15:07
Суд вдруге скасував присвоєння імені Жукова проспекту в Харкові
Укрінформ

Харківський окружний адміністративний суд, розглянувши позов ВО "Свобода", вдруге скасував рішення міської ради про перейменування проспекту Петра Григоренка на честь маршала Георгія Жукова.

Джерело: "Укрінформ" із посиланням на суд

Дослівно суд: "За позовом ВО "Свобода" розглянуто рішення Харківської міськради від 26 лютого про перейменування проспекту Петра Григоренка на честь маршала Георгія Жукова. Це рішення скасовано, бо воно визнане протиправним".

 
 

Деталі: Це скасування - вже друге щодо рішення міськради відносно увічнення у Харкові пам'яті Жукова.

Біля будівлі суду пройшов пікет активістів патріотичних організацій міста за скасування рішення міськради про перейменування проспекту.

Передісторія:

  • У травні 2016 року голова Харківської обласної держадміністрації Ігор Райнін підписав розпорядження "Про перейменування низки об'єктів топоніміки Харкова" в рамках закону "Про засудження комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) тотаталітарних режимів в Україні й заборону пропаганди їхньої символіки".
  • Воно зокрема, передбачало перейменування станції метро "Маршала Жукова" на "Палац спорту", а однойменного проспекту – на проспект Петра Григоренка (радянського генерала, правозахисника, який виступав на захист кримських татар та інших депортованих народів).
  • 19 червня 2019 року Харківська міська рада повернула проспекту Петра Григоренка ім'я маршала Жукова попри мітинги.
  • 5 вересня Харківський окружний адмінсуд задовольнив адміністративний позов різних політиків і політсил про скасування рішення міськради про повернення проспекту Григоренка імені Жукова, пославшись на порушення процедури: не було громадського обговорення.
  • Харківська міськрада подала апеляцію. 8 листопада Другий апеляційний адміністративний суд підтвердив незаконність повернення імені маршала Жукова проспекту Григоренка.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування