Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Януковича чекають у ДБР наступного тижня

Четвер, 18 червня 2020, 18:16
Януковича чекають у ДБР наступного тижня

Експрезидента-втікача Віктора Януковича повторно викликають на 23 червня до слідчого Державного бюро розслідувань.

Джерело: пресслужба ДБР

Дослівно: "У зв’язку з неявкою 30 квітня та 13 травня повторно викликається Віктор Янукович на 11:00 23 червня до слідчого другого відділу Управління з розслідування кримінальних правопорушень, вчинених військовослужбовцями, Головного слідчого управління ДБР Олексія Береста для набуття процесуального статусу та проведення відповідних слідчих і процесуальних дій у кримінальному провадженні".

Довідково: Провадження відкрито щодо колишнього начальника Генштабу ЗСУ Володимира Замани, якого підозрюють у державній зраді.

Замана обіймав посаду керівника Генерального штабу Збройних сил з лютого 2012 року по 19 лютого 2014 року.

Янукович звільнив Заману, за неофіційною інформацією, через те, що той відмовився дати наказ на висунення на Київ десантної дивізії з Дніпропетровська.

Замана свідчив у справі про державну зраду Віктора Януковича. Він говорив, що перші повідомлення про загострення ситуації у Криму почали надходити у січні 2014 року. Замана стверджував, що розмовляв з цього приводу з Олександром Турчиновим, але тогочасне керівництво нібито вирішило не відповідати на агресію. Турчинов назвав ці свідчення брехнею.

25 лютого 2019 року Замані повідомили про підозру у державній зраді. Суд арештував екс-чиновника.

Йому закидають зменшення особового складу боєздатних військовослужбовців та розформування військових частин. Його дії нібито позбавили державу протиповітряної оборони.

Передісторія:

  • Четвертий президент Віктор Янукович втік з України 21-22 лютого 2014 року, після розстрілів на Майдані, який виступав проти нього і проти відмови від курсу на євроінтеграцію.
  • Янукович переховується в Росії, президента якої – Володимира Путіна – він просив ввести війська в Україну.
  • 4 лютого 2015 року Верховна Рада законопроектомпозбавила Януковича звання президента.
  • У січні 2019 року Оболонський районний суд заочно визнав екс-президента Віктора Януковича винним у державній зраді і пособництві в агресивній війні ізасудив його до 13 років тюрми. Вирок ще не набув чинності, оскільки оскаржується захистом Януковича.
  • У вересні адвокати президента-втікача Віктора Януковича заявили, що працюють над тим, щоб він мігповернутися з Росії в Україну.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування