Путін упевнений, що президент України рано чи пізно приїде до Москви

Неділя, 21 червня 2020, 20:11
Путін упевнений, що президент України рано чи пізно приїде до Москви

Президент Росії Володимир Путін упевнений, що візит керівництва України до Москви неминуче відбудеться, це питання часу.

Джерело: Путін в інтерв'ю для фільму "Росія. Кремль. Путін" на телеканалі "Росія-1", повідомляє ТАСС

Деталі: На питання, чи можливий рано чи пізно візит глави України до Росії, хто б не очолював Україну, Путін сказав: "Я думаю, що це неминуче. Звичайно, це відбудеться, питання – коли. Але ми почекаємо".

Відповідаючи на питання, як він оцінює заяви президента України Володимира Зеленського про роль СРСР в початку Другої світової війни, Путін зазначив: "Применшувати значення того, що зроблено українським народом в ході Великої вітчизняної війни, а саме це і було зроблено чинним президентом України – це означає завдати серйозної моральної рани всім, хто дорожить героїчним минулим українського народу".

Що передувало: 1 червня прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що у Кремлі поки що не можуть сказати про наявність позитивної динаміки у відносинах із Україною та Грузією на найвищому рівні.

Передісторія:

  • У січні 2020 року в день відзначення 75-річчя визволення нацистського концтабору Аушвіц-Біркенау у Польщі Зеленський заявив: "Польща та польський народ першими – першими – відчули на собі наслідки злочинної змови тоталітарних режимів. Це призвело до початку Другої світової війни та дозволило нацистам запустити смертоносний маховик Голокосту".
  • 14 лютого у Кремлі заявили, що Путін у телефонній розмові дорікнув Зеленському за "спотворення історичної правди про події Другої світової війни".

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування