Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Соціологи в РФ кажуть, що за поправки Путіна до Конституції – лише чверть росіян

Понеділок, 22 червня 2020, 17:09

Лише 25% росіян підтримали б поправки до Конституції РФ, ініційовані президентом Володимиром Путіним, свідчить опитування "Левада-центру", проведене на замовлення партії "Яблуко", яка ініціювала підготовку альтернативних змін.

Джерело: авторський матеріал оглядача Леоніда Нікітинського на сайті видання "Новая газета"

Деталі: За даними "Левада-центру", 80% росіян вважають правильним винести "Конституцію вільних людей" на голосування нарівні з поправками Путіна.

74% опитаних в цілому підтримують пакет поправок Громадської конституційної ради.

Скорочення термінів повноважень президента нібито підтримали 54% опитаних.

 
 
 
 

Велика розпорошеність відповідей – на запитання про ставлення до участі росіян у діяльності приватних військових компаній, а ось виборність верхньої палати парламенту підтримали б 82% росіян.

 

Строки проведення опитування, вибірку й похибку автор статті не уточнює.

Передісторія:

  • 20 січня президент РФ Володимир Путін вніс до Держдуми законопроект про зміни до Конституції Росії. В основу ініціативи лягли тези, озвучені Путіним у посланні Федеральним зборам 15 січня, які стосувалися, зокрема, розширення повноважень парламенту і нових критеріїв до кандидатів у президенти.
  • 23 січня Григорій Явлінський запросив у співзасновники Громадської конституційної ради Євгена Гонтмахера, Володимира Рижкова та Леоніда Нікітинського. За словами останнього, над альтернативним варіантом поправок до Конституції РФ працювали "серйозні конституціоналісти". Їхні поправки отримали умовну назву "Конституція вільних людей".
  • Близько 10 пунктів цього пакета й було передано "Леваді" для проведення опитування (по телефону) в різних регіонах РФ.
  • У березні думки росіян щодо поправки до Конституції, що обнуляє президентські терміни чинного глави держави Володимира Путіна, розділилися порівну.
  • 22 квітня через коронавірус і карантин всеросійське опитування не відбувся, але тепер президент Росії Володимир Путін затвердив датою проведення голосування щодо поправок до Конституції РФ 1 липня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування