Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Шмигаля розкритикували через радянські наративи щодо Другої світової війни

Понеділок, 22 червня 2020, 17:45
Шмигаля розкритикували через радянські наративи щодо Другої світової війни

Нардепи у соцмережах звернули увагу на допис прем’єра Дениса Шмигаля щодо Другої світової війни, який тісно переплітається із радянською пропагандою.

Джерело: нардепи "Європейської солідарності" Володимир В’ятрович та "Голосу" Соломія Бобровська у Facebook

Пряма мова В'ятровича: "Вічне питання "Коли почалася Друга світова?" залишається актуальним політичним маркером в Україні".

Пряма мова Бобровської: "Все ж таки - яка це ганьба, шизофренія та неуцтво – бути премєром країни, до частини якої війна прийшла ще у вересні 1939. Особливо у рідний Шмигалю Львів".

Деталі: Шмигаль у своєму зверненні щодо 22 червня написав, що у цей день 1941 року "Друга світова війна увірвалася до кожної української оселі. Нашу рідну землю перетворили на поле бою між двома тоталітарними режимами, внаслідок чого загинули майже 10 млн українців".

Пізніше він оновив допис, пояснивши, що "1 вересня 1939 року на Львів були скинуті перші бомби. Хоча війна й почалася у вересні 1939-го, саме у червні 1941 вона стала трагедією для усіх українців та на всій території України".

 

Таке ж повідомлення опублікувала пресслужба парламенту від імені спікера Дмитра Разумкова: "22 червня 1941 р. розпочалася одна з найстрашніших сторінок в історії України".

 

Тим часом В’ятрович нагадав, що Друга світова війна для українців почалася ще у 1939 році.

Мер Львова Андрій Садовий також зазначає, що "22 червня 1941 року не почалась війна, як це пробує втовкмачити світу російська пропаганда". Війна вже тривала 2 роки, наголосив політик.

Довідково: Радянська та російська пропаганда десятками років наголошувала, що Друга світова війна для України почалася 22 червня 1941 року після бомбардування Києва, але приховує свою участь у війні з 1939 року.

Передісторія:

  • У січні 2020 року в день відзначення 75-річчя визволення нацистського концтабору Аушвіц-Біркенау у Польщі Зеленський заявив: "Польща та польський народ першими відчули на собі наслідки злочинної змови тоталітарних режимів. Це призвело до початку Другої світової війни та дозволило нацистам запустити смертоносний маховик Голокосту".
  • 14 лютого у Кремлі заявили, що Путін у телефонній розмові дорікнув Зеленському за "спотворення історичної правди про події Другої світової війни".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування