Лукашенко визнав, що "дав сигнал" затримати опонента

Понеділок, 29 червня 2020, 14:29
Лукашенко визнав, що дав сигнал затримати опонента
Белта

Президент Білорусі Олександр Лукашенко визнав, що "дав сигнал" про затримання свого опонента, блогера Сергія Тихановського.

Джерело: Лукашенко на зустрічі з активом Мінської області, частину якої показав в ефірі телеканал "Білорусь-1" ввечері 28 червня, пише Радіо Свобода

Пряма мова: "Так, я дав сигнал по Тихановському. Я щось не так зробив? Я хвилювався за свою країну, за яку я досі відповідальний. І я завжди буду відповідальний – у будь-якій ролі".

Деталі: Президент Білорусі також висловив припущення, що в керівництві Росії розуміють причини ситуації навколо "Белгазпромбанку" (дочірній банк Газпрому і Газпромбанку), в якій був заарештований ще один його опонент – Віктор Бабарико.

Пряма мова: "Коли ми цей газпромівський банк прихлопнули – вони все зрозуміли… Всі страждають: ах, Лукашенко посадив (Бабарико – ред.). А ми нікого туди не кликали, ми діємо за законом, як це було завжди".

Що передувало: Лукашенко під час зустрічі з активом Мінської області в Солігорську в неділю також не виключив, що його політичні опоненти можуть звернутися по підтримку до іншої держави.

Джерело

Читайте також: Кінець епохи Лукашенка: чим унікальна цьогорічна президентська кампанія в Білорусі

Передісторія:

  • Шості президентські вибори в історії суверенної Білорусі призначені на неділю, 9 серпня. 65-річний Олександр Лукашенко править країною 25 років.
  • Потенційний кандидат Віктор Бабарико, два лідери ініціативних груп Едуард Бабарико та Сергій Тихановський, були заарештовані. Проти більш ніж 30 осіб відкрито кримінальні справи і понад 100 – адміністративні.
  • У зв’язку з цим тисячі білорусів вийшли на центральні вулиці своїх міст, протестуючи такий дій режиму. Як наслідок, білоруська міліція та ОМОН почали затримувати протестувальників. Зокрема, 19 червня було затримано понад 120 осіб.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування