"Шкарлет – геть!": під вікнами Зеленського протестують проти в.о. міністра освіти

Вівторок, 30 червня 2020, 13:57
Шкарлет – геть!: під вікнами Зеленського протестують проти в.о. міністра освіти
Фото hromadske

Близько сотні людей під Кабміном влаштували акцію протесту проти призначення Сергія Шкарлета виконувачем обов’язків міністра освіти і науки, потім вони пішли під Офіс президента.

Джерело: hromadske з місця події

Деталі: Учасники акції скандували "Шкарлет – чорт" та "Шкарлет – геть!" 

 

Відзначається, що в акції також взяв участь український науковець Антон Сененко, до якого нещодавно приходив куратор зі Служби безпеки України, через те, що він був на попередньому мітингу проти Шкарлета.

За словами Сененка, в СБУ його попросили повідомляти про інші протести.   

 

Пізніше учасники акції ходою дійшли до Офісу президента, але їх поліція далі не пропускала. У людей перевіряли сумки.

Мітингарі влаштували сидячий протест біля ОПУ і вимагали поліцію зробити коридор, щоб вони змогли пройти до Зеленського.

Згодом коридор все ж зробили.

Учасники передали в Офіс президента плакати.

Передісторія: 

  • 25 червня Кабмін призначив колишнього "регіонала", ректора Чернігівського національного технологічного університету Сергія Шкарлета заступником міністра освіти та науки. Також одноголосно рішенням урядовців на нього поклали виконання обов'язків міністра.
  • Раніше парламентський комітет з питань освіти, науки та інновацій не підтримав кандидатуру Сергія Шкарлета на посаду міністра освіти і науки.
  • 18 червня освітяни, науковці та інші небайдужі вийшли на протест під Верховну Раду проти призначення Сергія Шкарлета очільником МОН.
  • Шкарлет відомий тим, що балотувався у депутати Чернігівської обласної ради від Партії регіонів, а в 2015 році на місцевих виборах балотувався до Чернігівської облради вже від Блоку Петра Порошенка, але його не обрали.
  • Також у його наукових роботах виявлено великі обсяги плагіату. Окрім того, новопризначеного очільника МОН звинувачують у корупційних "хвостах". Наприклад, у січні 2020-го Чернігівський технологічний університет придбав за державні гроші білий пікап Volkswagen Amarok VOLCANO вартістю більше 1,5 млн грн. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News