Пожежа в коледжі Одеси: правоохоронці завершили розслідування справи

Вівторок, 30 червня 2020, 21:51
Пожежа в коледжі Одеси: правоохоронці завершили розслідування справи
ДСНС

Приморський райсуд Одеси розгляне обвинувальний акт стосовно чотирьох посадовців, яким прокуратура інкримінує причетність до масштабної пожежі в коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу, що сталася 4 грудня 2019 року і призвела до загибелі 16 осіб.

Джерело: прокуратура Одеської області

Деталі: Прокурори скерували до суду обвинувальний акт стосовно директора одеського коледжу, завідувача господарством, завідувача денним відділенням економіки та підприємництва та колишнього заступника директора з адміністративно-господарської роботи, які підозрюються у порушенні встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, що призвело до виникнення пожежі в освітньому закладі в Одесі.

Під час досудового розслідування допитали 286 людей (свідків, очевидців події, потерпілих), провели впізнання загиблих, невідкладний огляд місця події та приміщень будівлі, який тривав з 04 по 12 грудня 2019 року, 65 виїмок документів, провели 61 судову експертизу.

Внаслідок пожежі загинуло 16 людей, 31 людина отримала тілесні ушкодження різного ступеню тяжкості.

Крім того, нагадують у прокуратурі, пожежа зруйнувала багатоповерхову будівлю - пам’ятку архітектури 1914 року, в якій розташовувався освітній заклад, пошкодила і знищила усе майно, що знаходилось у зазначеній будівлі на момент пожежі, внаслідок чого державі завдано мільйонні збитки.

Передісторія: 

  • Пожежа у будівлі Одеського коледжу економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу сталася 4 грудня. 
  • Жертвами пожежі стали 16 людей. З них двоє померли в лікарні, ще чотирнадцять були знайдені на місці трагедії.
  • За висновками урядової комісії, пожежа сталася через займання побутового електричного обладнання на третьому поверсі коледжу.
  • Підозрюваними у справі про пожежу є директор і завгосп коледжу. Одночасно із Хаєцьким підозру отримала завідувачку денним відділенням економіки та підприємництва коледжу. 
  • Через цю та інші пожежі в місті підозру також вручили ексголові управління Державної служби України з надзвичайних ситуації в Одеській області Віктору Федорчаку.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News