Смертельні пожежі в Одесі: підозру отримав екскерівник ДСНС області

Вівторок, 14 січня 2020, 16:35
Віктор Федорчак

ДБР вважає, що голова Державної служби України з надзвичайних ситуації в Одеській області не належно виконував свої службові обов'язки, у результаті чого у 2017 та 2019 роках в Одесі сталися чотири масштабні пожежі.

Джерело: пресслужба ДБР

Деталі: Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Миколаєві, повідомили про підозру колишньому начальнику Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуації в Одеській області Віктору Федорчаку.

Слідством встановлено, що підозрюваний, будучи службовою особою відповідальною за здійснення державного нагляду у сфері пожежної та техногенної безпеки, неналежно виконував свої службові обов'язки. У результаті чого у 2017 та 2019 роках в Одесі сталося чотири масштабні пожежі, які призвели до загибелі 32 людей, а також завдали матеріальної шкоди на 4 млн 907 тис 589 грн.

Йдеться про пожежу на території дитячого комплексу "Вікторія", в "Одеському обласному центрі психічного здоров’я", у приміщенні готелю "ТОКІО СТАР", у будівлі "Одеського коледжу економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу".

У разі доведення вини експосадовцю загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та зі штрафом від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Нагадаємо:

  • Федорчак був призначений начальником ГУ ГСЧС в Одеській області 28 липня 2015 року. Звільнений 21 грудня 2019 року.
  • В ніч на 16 вересня 2017 року у дитячому таборі "Вікторія" в Одесі згоріла двоповерхова дерев'яна будівля. В результаті загинуло троє дітей.

    У квітні 2018 року виховательку "Вікторії" Наталію Цокур (Янчук) засудили до трьох років позбавлення волі з випробувальним терміном у два роки. Триває слідство щодо директора дитячого табору Петроса Саркісяна, який перебуває під домашнім арештом.
  • 10 червня 2019 пожежа сталася в "Одеському обласному медичному центрі психічного здоров’я". Внаслідок неї загинули 7 осіб.
  • В ніч на 17 серпня 2019 року  сталася пожежа,в одеському готелі "Токіо Стар", в результаті якої 9 осіб загинули, 10 були госпіталізовані.

    Власник готелю Вадим Чорний перебуває під домашнім арештом. У розшуку співвласник готелю та головний інженер. Також під домашнім арештом перебувають старший адміністратор готелю Ірина Паровик та адміністратор Оксана Єжак.
  • 4 грудня сталася пожежа у будівлі Одеського коледжу економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу. Жертвами стали 16 людей. З них двоє померли в лікарні, ще чотирнадцять були знайдені на місці трагедії.

    Директору коледжу висунули підозру у службовій недбалості та порушенні правил пожежної безпеки. Про підозру повідомили також завгоспу згорілого коледжу

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News