Не можна забороняти фільми тільки тому, що акторові заборонений в'їзд – Ткаченко

Понеділок, 8 червня 2020, 23:16
Не можна забороняти фільми тільки тому, що акторові заборонений в'їзд – Ткаченко

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко вважає, що факт заборони в'їзду в Україну іноземного актора не може одночасно служити підставою для того, щоб фільми, в яких брали участь ця людина була заборонені.

Джерело: Ткаченко в ефірі телеканалу "UA: Перший", коментуючи виключення російського актора Федора Добронравова з переліку осіб, які створюють загрозу українській національній безпеці, пише "Інтерфакс-Україна"

Пряма мова: "На мою думку, тільки той факт, що комусь заборонений в'їзд, не може одночасно бути підставою для того, щоб фільми, в яких брали участь ці люди, були заборонені".

"По-перше, я вважаю, що і санкції були введені необґрунтовано. По-друге, давайте розрізняти. Є заборона в'їзду. Яким чином заборона в'їзду може стосуватися аудіовізуального продукту. Я багато разів питав це у керівників минулої влади...

На мій погляд, одна справа, коли є порушена кримінальна справа проти когось, наприклад, Охлобистіна, Пореченкова, тоді це має стосуватися так званих "чорних списків". Інша справа, коли автоматом всі ці люди заносяться в "чорні списки", і сотні годин аудіовізуального продукту, в тому числі фільм Романа Балаяна, кладуться на полицю".

Деталі: Міністр зазначив, що з цим питанням необхідно розібратися, щоб внесення в такі "чорні списки" було прозорим і зрозумілим.

Нагадаємо: 

  • Російського актора Федора Добронравова внесли до переліку іноземних артистів, які загрожують безпеці України і яким заборонений в'їзд в листопаді 2017 року. Він публічно підтримував анексію Криму і неодноразово відвідував окупований Росією півострів.
  • 26 березня 2019 року Окружний адмінсуд Києва визнав протиправною заборону на в'їзд в Україну Добронравову і анулював заборону на ретрансляцію деяких фільмів з його участю, зокрема серіалу "Свати".
  • Скасувати заборону на в'їзд в Україну Добронравову допоміг офіційний уповноважений представник Володимира Зеленського на виборах президента адвокат Сергій Кальченко.
  • 14 червня 2019 року Добронравова виключили з переліку осіб, що загрожують національній безпеці України.
  • Зйомками телевізійного серіалу "Свати" займалася студія "Квартал 95". Один із засновників студії шостий президент України Володимир Зеленський.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування