Представник Зеленського сприяв допуску в Україну скандального актора зі "Сватів"

П'ятниця, 12 квітня 2019, 11:36

Офіційний уповноважений представник кандидата Володимира Зеленського на виборах президента допоміг російському актору Федору Добронравову скасувати заборону на в’їзд в Україну.

Про це повідомляє програми "Схеми: корупція в деталях" (спільний проект Радіо Свобода та телеканалу "UA:Перший").

Журналісти з'ясували, що адвокат Сергій Кальченко, який від імені ТОВ "Кіноквартал" здійснював юридичний супровід у справі про оскарження постанови про заборону Добронравову на в’їзд, а також демонстрацію фільмів за його участі – є єдиним уповноваженим представником Зеленського у ЦВК з правом дорадчого голосу.

 
Сергій Кальченко, Федір Добронравов, Вадим Галайчук
Фото "СХЕМ"

Сам юрист працює у столичній фірмі Hillmont Partners, про що свідчить сайт юридичної фірми.

Також довіреною особою кандидата Зеленського є ще один партнер Hillmont Partners Вадим Галайчук.

Повідомляється, що 26 березня суддя Окружного адмінсуду Києва Володимир Келеберда визнав протиправними дії СБУ щодо підготовки довідки про наявність підстав для заборони в’їзду в Україну Добронравову.

Як похідне від цього рішення, суд також визнав протиправним звернення СБУ до Міністерства культури про внесення Добронравова до "Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпец" і скасував накази Мінкульту та Державного агентства з питань кіно щодо заборони розповсюдження і демонстрування певних фільмів за участі Федора Добронравова.

Суддя Володимир Келеберда дослухався до аргументів юристів позивача та вирішив, що вони "дають суду підстави дійти висновку про однобокий підхід, незабезпечення повного встановлення та з'ясування фактичних обставин при складанні довідки (про підстави для заборони в’їзду в Україну Добронравову)".

Водночас в СБУ запевняли, що склали всі документи правильно та згідно з законом.

"Все з нашою довідкою було добре. Скасовані всі відповідні постанови, і моя, і Міністерства культури. Ми глибоко переконані, що рішення судове є незаконним і подали апеляцію, тому наше рішення про закриття в’їзду нині є чинним", – заявив заступник голови СБУ Віктор Кононенко.

Читайте також: "Гарбуз від "кумів". Як і чому заборонили серіал "Свати"

Нагадаємо: 

  • 29 листопада 2017 року Держкіно скасувало реєстрацію і визнало недійсними прокатні посвідчення на всі сезони "Сватів".
  • 22 листопада 2017 року прес-секретар СБУ повідомила, що служба безпеки ухвалила рішення заборонити в'їзд на 3 роки російському актору Федору Добронравову. Він публічно підтримує анексію Криму та відвідував окупований півострів.
  • Зйомками телевізійного серіалу "Свати" займалася студія "Квартал 95". Один із засновників студії кандидат у президенти України Володимир Зеленський.
  • 26 березня Окружний адмінсуд Києва скасував заборону на в’їзд в Україну актора Федора Добронравова та анулював заборону на ретрансляцію деяких фільмів за його участі, зокрема серіалу "Свати".
  • У квітні 2019 року Федір Добронравов знову виступив в анексованому Криму два рази. 8 квітня там показали запланований раніше спектакль "Пастка для чоловіка" за участі Добронравова. 10 квітня Добронравов грав в цьому спектаклі в "Музичному театрі Криму" в Севастополі.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:58
У Калузькій області Росії безпілотник пошкодив енергетичну інфраструктуру
00:25
У Нью-Йорку біля суду, де перебував Трамп, чоловік вчинив самопідпал
23:59
Новини економіки 19 квітня: удар по порту "Південний", неплатників аліментів тепер зможуть мобілізувати
23:56
відео, фотоПоблизу Брянська в РФ горить підстанція, повідомляють про атаку дронів
23:43
Сміх крізь сльози: Костюк в емоційному матчі здолала Ґофф у чвертьфіналі Штутгарта
23:31
"Роттердам+": ВАКС звільнив двох фігурантів від відповідальності через строки давності
23:23
Ворог вдарив ракетою по цивільній інфраструктурі в Сумах 
23:10
Білий дім очікує, що США "одразу ж" почнуть постачати зброю Україні після рішення Конгресу
22:45
Ракетна атака по Дніпру: рятувальники виявили тіло третього загиблого
22:32
тенісКалініна у двох партіях розібралася з 16-річною росіянкою і пройшла в півфінал турніру в Руані
Усі новини...