Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

"1+1" розповіло, що Марченко володіє менш ніж 10% каналу. Але ще уточнять

П'ятниця, 10 липня 2020, 14:58
1+1 розповіло, що Марченко володіє менш ніж 10% каналу. Але ще уточнять

Ігор Суркіс, Леонід Ашкеназі та Оксана Марченко володіють кожен менше 10% телеканалу "1+1".

Джерело: заяви групи 1+1 media

Одразу після розсилки цього пресрелізу 1+1 розіслало ще один, в якому вказувалося, що наведена інформація є не точною, буде відкликана і відредагована.

Деталі: У компанії зазначають, що 8 липня отримали офіційну відповідь від своїх учасників на запит щодо зміни структури власності в Bolvik Ventures LTD.

Виходячи з цієї відповіді, зміна власника відбулася ще у вересні 2010 року і станом на сьогодні контролерами компанії Bolvik Ventures LTD, яка є власником істотної участі в ТОВ "Телерадіокомпанія "Студія 1+1" з часткою 24,65 %, є Ігор Суркіс (з часткою 33.34 %), Леонід Ашкеназі (з часткою 33.33 %) та Оксана Марченко (з часткою 33.33 %).

Дослівно: "Відповідно, кожна із перелічених осіб володіє в телеканалі 1+1 часткою менш, ніж 10 %. Наразі юристи 1+1 медіа надіслали додатковий запит до Bolvik Ventures LTD з метою отримання оригіналів документів, які підтверджують вищезазначені факти.

Ми стурбовані тим, що не отримали цю інформацію від міноритарних власників одразу після зазначених змін або протягом наступних 10 років. Крім того, юристи Ігоря Суркіса надавали неактуальну інформацію на запити 1+1 медіа, коли юристи холдингу готували документи для щорічного аудиту та звітували перед Національною радою з питань телебачення та радіомовлення.

Таким чином, міноритарні власники халатно поставилися до положень українського законодавства, не зважаючи на ризики, які несуть їхні дії для телеканалів групи".

Додатково: Водночас 1+1 media запевняє, що "редакційна політика медіаресурсів групи була та залишається без змін".

Передісторія:

  • Програма "Схеми: корупція в деталях" повідомила, що голова політради партії "Опозиційна платформа – За життя" і кум президента Росії Володимира Путіна Віктор Медведчук вказав у своїй майновій декларації за 2019 рік компанію, яка фігурує у структурі власності ТОВ "Телерадіокомпанія "Студія 1+1".
  • Відповідно до інформації, яку вказав Медведчук у своїй майновій декларації, його дружина Оксана Марченко – кінцева бенефіціарна власниця компанії Bolvik Ventures Ltd із Британських Віргінських островів. Ця фірма через ланцюжок інших компаній має у власності 24,66% у ТОВ "Телерадіокомпанія "Студія 1+1".
  • "1+1 media" зі здивуванням відреагувала на оприлюднену інформацію.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування