Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Комітет пропонує Раді трохи збільшити кількість нових районів в Україні

Четвер, 16 липня 2020, 12:54
Комітет пропонує Раді трохи збільшити кількість нових районів в Україні
Фото decentralization.gov.ua

Комітет Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування вніс зміни в проект постанови №3650 про створення і ліквідацію районів і запропонував створити 136 нових районів замість 490 існуючих.

Джерело: "Інтерфакс-Україна" з посиланням на рішення комітету від 15 липня

Пряма мова голови комітету Андрія Клочка: "Я розумію, що не можуть бути всі задоволені. Але ми повинні завершити цю реформу і провести вибори 25 жовтня на новій адміністративно-територіальній основі. Це повинні розуміти всі, хто звинувачує нас у тому, що ми підриваємо реформу децентралізації".

Деталі: Клочко повідомив, що проект постанови №3650 з рекомендаціями комітету було внесено до порядку денного засідання Ради 16 липня. Він підкреслив, що важливо прийняти цей документ до кінця поточної сесії.

Що було раніше: 15 липня Верховна Рада на прохання фракції "Слуга народу" зняла з розгляду в середу проект постанови про скорочення в чотири рази кількості районів в Україні.

Передісторія:

  • Уряд 12 червня вирішив створити в Україні 129 районів замість 490 існуючих. Прем'єр Денис Шмигаль пояснив, що існуючий районний поділ був утворений ще в СРСР, і він не відповідає сучасним стандартам адміністративно-територіального поділу на субрегіональному рівні, "тому треба наводити порядок".
  • Голова уряду навів приклад, що є райони, де проживає 5 тисяч людей, і є райони, де проживає 180 тисяч людей. Це викликає великі перекоси у субвенціях, дотаціях. За словами Шмигаля, відповідальність у таких районах однакова, а навантаження різне.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування