Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Петиція про відставку Зеленського через порушення закону набрала голоси

Субота, 18 липня 2020, 13:13
Петиція про відставку Зеленського через порушення закону набрала голоси
Фото Дмитра Ларіна, УП

Петиція про відставку президента Володимира Зеленського через порушення ним закону набрала необхідну для розгляду кількість голосів.

Джерело: петиція на сайті президента

Деталі: Автор поданої 8 липня петиції – екснардеп і політтехнолог Віктор Уколов.

Станом на 13 годину суботи петиція набрала 27 415 голосів із необхідних для розгляду 25 тисяч.

Дослівно текст петиції: "Ми, що підписалися нижче, закликаємо президента Володимира Зеленського виконати свою передвиборчу обіцянку і подати у відставку з посади президента України через порушення закону!

18 квітня 2019 року у програмі "Право на владу" кандидат у президенти Володимир Зеленський пообіцяв подати у відставку, якщо порушить закон. Цим він обнадіяв і здобув підтримку 73% виборців у другому турі, який пройшов лише через 4 дні після тієї заяви.

7 липня 2020 року президент Володимир Зеленський зізнався, що не задекларував 5,1 млн грн доходів від погашення ОВДП і цим порушив закон "Про запобігання корупції".

Звертаємося до пана президента із закликом дотримувати слова і подати у відставку, або визнати, що за 4 дні до другого туру 18 квітня 2019 року він збрехав своїм виборцям".

Передісторія:

  • 18 квітня 2019 року в ефірі програми "Право на владу" на телеканалі "1+1" тодішній кандидат у президенти Володимир Зеленський заявив: "Якщо я коли-небудь в житті порушу закон, я піду сам".
  • 7 липня 2020 року Зеленський заявив, що готовий понести покарання, адже торік не задекларував зміни у майновому стані.
  • Національне агентство з питань запобігання корупції вручило Зеленському два адмінпротоколи про адміністративне правопорушення через недекларування змін у майновому стані й пообіцяло направити матеріали до суду.
  • Президента України не можна притягнути до відповідальності під час перебування його на посаді. 

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування