Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Вибори 2020: змінити місце голосування стало ще простіше

П'ятниця, 24 липня 2020, 19:03
Вибори 2020: змінити місце голосування стало ще простіше

Під час зміни місця голосування виборцю більше не потрібно надавати Центральній виборчій комісії документальне підтвердження фактичного місця проживання.

Джерело: Facebook-сторінки ОПОРИ і ЦВК

Деталі: ЦВК у п’ятницю виключила вимогу документального підтвердження фактичного місця проживання виборця. Тепер у заяві про зміну місця голосування треба вказати лише адресу житла, за якою виборець проживає та яку просить визначити його новою виборчою адресою.

Сама ЦВК оприлюднила відео, яке розповідає, як змінити місце голосування онлайн через сайт drv.gov.ua за допомогою електронного підпису.

Передісторія:

  • 15 липня Верховна Рада підтрималапостанову про призначення місцевих виборів в Україні на 25 жовтня 2020 року.
  • Згідно з постановою місцеві вибори 25 жовтня відбудуться в Україні всюди, окрім окупованого Росією Криму та непідконтрольних українському уряду районів Донецької і Луганської областей.
  • 17 липня Верховна Рада підтримала проєкт постанови № 3650 про ліквідацію 490 існуючих районів і створення замість них 136 нових.
  • Цьогорічні чергові місцеві вибори пройдуть на новій територіальній основі, вперше буде використана система пропорційного представництва за відкритими виборчими списками, а також застосовані гендерні квоти.  

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування