Глава Нацполіції: отримаємо результати експертиз щодо вибуху на Позняках і будуть підозри

Середа, 8 липня 2020, 17:09
Глава Нацполіції: отримаємо результати експертиз щодо вибуху на Позняках і будуть підозри

Поліція в найближчі дні отримає результати експертиз, які проводяться в рамках розслідування кримінальної справи про вибух будинку в Дарницькому районі Києва, після чого слідство зможе висунути конкретні підозри.

Джерело: глава Нацполіціі Ігор Клименко в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна"

Пряма мова: "Проводимо 8 експертиз, чекаємо результатів, - бездоказово звинувачувати людей в тому, що сталося не можна. Однозначно, основна версія - це газ...

Приблизно за тиждень. І тоді слідство вже рушить уперед. Тоді разом з прокуратурою вже зможемо формувати підозру".

Деталі: За словами Клименка, були проведені слідчі дії в службах газу, які обслуговували Дарницький район, і саме цей будинок, опитано мешканців будинку.

Правоохоронці провели виїмку документів в центральному і районному офісах "Київгазу", в ЖЕКу, вилучили всі документи, які стосувалися видачі дозволів на заміну лічильників і загалом на ремонт по газовому обладнанню, зараз слідчі вивчають цю документацію.

За словами глави Нацполіціі, спочатку однією з версій вибуху було спрацьовування вибухового пристрою, але після проведення експрес-тесту ця версія не підтвердилася.

Тепер же експертизи мають підтвердити, чи це дійсно був газ. Також вони вкажуть, де був епіцентр вибуху, і що могло його спровокувати.

Передісторія:

  • 21 червня, у недільний ранок, у столиці по вулиці Соломії Крушельницької 1/5 (Позняки) стався вибух у багатоповерховому житловому будинку. Внаслідок обвалу частини дому загинули 5 осіб, пошуково-рятувальні роботи завершили 23 червня.
  • Мешканцям зруйнованих квартир запропонували тимчасове місце проживання.
  • Прокуратура порушила справу за ч. 2 ст. 270 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки при поводженні з газом, що призвело до тяжких наслідків, загибелі та травмування людей).
  • Основна версія слідства, за словами заступника глави МВС: вибух міг статися через недотримання технологій повірки лічильників.
  • Пошкоджений вибухом житловий будинок у Дарницькому районі столиці буде повністю демонтовано.

Знати більше: "З квартири залишилася я. І врятували папугу". Як розминулися зі смертю жителі панельки на Позняках

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...