Кравчук пропонує створити в ТКГ "раду людей" Донбасу

Вівторок, 6 жовтня 2020, 00:58
Кравчук пропонує створити в ТКГ раду людей Донбасу

Голова української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук вважає доцільним створити в ТКГ "раду людей", які знають Донбас.

Джерело: Кравчук в ефірі "Україна 24"

Пряма мова: "Дуже багато сьогодні є людей, з Донбасу також, які пропонують свої послуги, не ставлять завдання їх включення (до ТКГ – УП), а як волонтери пропонують…

Ми думаємо над тим, як створити раду людей. Не одного взяти члена делегації в ТКГ (замість Фокіна – УП), а зібрати раду людей, які будуть допомагати. 

Деталі: Кравчук зазначив, що наразі із питанням призначення першого заступника голови делегації не будуть поспішати. Він обіцяє підійти до цього питання зважено та радитись із багатьми людьми. В Офісі президента кандидатуру нового заступника чекають саме від Кравчука. 

До "ради людей" перший президент хотів би долучити не обов’язково осіб, які народились на Донбасі, а й тих, хто там працював, має певний досвід та "добре знає Донбас". 

Довідково: До складу ТКГ уже входять вихідці з Донбасу, зокрема журналісти Сергій Гармаш і Денис Казанський, які вже неодноразово брали участь у засіданнях. 

Передісторія:

  • 29 вересня на засіданні комітету Верховної Ради з державного будівництва перший заступник голови делегації України у ТКГ Вітольд Фокін заявив, що не бачить жодного підтвердження того, що на Донбасі ведеться війна між Україною та Росією. За його словами на сході України проти ЗСУ воюють бойовики і найманці з 30 країн світу. 
  • Фокіна запросили на засідання комітету через заяву, яку він зробив 29 серпня про амністію та особливий статус Донбасу. Він не змінив своєї думки і досі вважає, що на Донбасі потрібно провести місцеві вибори, оголосити загальну амністію, бо вона "деморалізує противника".  
  • За результатами засідання комітет вирішив звернутися до президента Володимира Зеленського і рекомендувати звільнити Фокіна.
  • 30 вересня президент Володимир Зеленський підписав указ, яким звільнив Вітольда Фокіна з посади першого заступника глави української делегації у Тристоронній контактній групі.

Ольга Гетьманець, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
17:06
На Полтавщині ТЦК звернулися в поліцію: просять доставити близько 30 тисяч людей до військкоматів
17:05
"Спроба покращити імідж": Комісію ООН з прав жінок очолила Саудівська Аравія
16:36
У Херсоні росіяни обстріляли таксі: водій загинув, ще 2 людей поранено
16:15
В уряді прогнозують скорочення населення до 28,9 млн осіб у 2041 році: як цьому запобігти
16:00
Пошук мін за допомогою дронів: українські розробники випробували сенсорні технології 
15:53
Теорія – у військовому коледжі США, практика – в боях в Бахмуті. Львів, Канзас і Бахмут в житті комбрига "Холодного Яру"
15:51
Експорт кукурудзи, ріпака, соняшника та пшениці: ліцензії видаватимуться з погодженням з Польщею
15:51
"Найбільше досягнення і невдача – це НУШ": міністр Лісовий про діяльність МОН за останній рік
15:49
Дрони, боєприпаси й гранатомети: Німеччина оголосила про новий пакет допомоги для України
15:34
Синоптики попередили мешканців Київщини про неприємні сюрпризи погоди
Усі новини...