Суд зобов’язав генпрокурорку відкрити справи щодо нардепів Дубінського і Деркача - ЦПК

Понеділок, 7 грудня 2020, 15:01
Суд зобов’язав генпрокурорку відкрити справи щодо нардепів Дубінського і Деркача - ЦПК

Печерський районний суд за скаргами Центру протидії корупції зобов’язав генеральну прокурорку України Ірину Венедіктову відкрити кримінальні провадження щодо ймовірного вчинення державної зради народними депутатами Олександром Дубінським і Андрієм Деркачем.

Джерело: ЦПК

Деталі: У жовтні ЦПК звернувся до Офісу генерального прокурора із заявами про злочин депутатів Деркача та Дубінського. Під час спільної пресконференції вони безпідставно заявили про необхідність розслідування нібито корупції тоді ще кандидата, а нині обраного президента США Джо Байдена.

Вони також ініціювали створення Тимчасової слідчої комісії у Верховній Раді. На думку експертів ЦПК, зважаючи на стратегічні стосунки України і Штатів, такі дії можна розцінювати як державну зраду.

Більше того, уряд США офіційно назвав депутата Деркача російським агентом, який вже 10 років працює в Україні, а також займався втручанням у вибори президента Штатів.

Венедіктова відмовилася відкривати кримінальні провадження. В Офісі генерального прокурора пояснили це тим, що ЦПК "не надало фактичних даних щодо вчинення злочину".

Водночас за позовом ЦПК суд зобов’язав відкрити кримінальні справи щодо Деркача і Дубінського.

У ЦПК звинувачують Венедіктову в заангажованості та необ’єктивності.

Що було раніше: Нардепи Деркач і Дубінський під час спільної пресконференції заявили про необхідність розслідування нібито міжнародної корупції, пов’язаної із кандидатом у президенти США Джо Байденом і українськими громадськими організаціями.

Читайте також: Атака на Байдена: як Зеленський створює нову кризу у відносинах із США

Кіно для Трампа. Навіщо Джуліані прилітав в Україну

Передісторія:

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування