Палац Путіна: Кремль відмовився розголошувати імена юридичних власників

Вівторок, 26 січня 2021, 12:14
Палац Путіна: Кремль відмовився розголошувати імена юридичних власників

У Кремлі стверджують, що сумнозвісний палац у Краснодарському краї, про який йдеться в розслідуванні Олексія Навального, належить не президентові Володимиру Путіну, а таким собі підприємцям, чиї імена називати не можна.

Джерело: прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков, чиї слова передає "Интерфакс"

Деталі: Під час спілкування з журналістами у вівторок Пєскову нагадали, що, відповідно до вчорашньої заяви Путіна, "палац в Геленджику" йому не належить, проте, за словами журналістів, "в розслідуванні і не стверджується, що Путін або його родичі є власниками об'єктів юридично, йдеться про те, що сам комплекс зареєстрований на деяких номінальних осіб".

Пряма мова: "Не погоджуся з вами. У цьому розслідуванні стверджується, що це палац Путіна і що він будувався для Путіна, там, Путіним і так далі. Тому тут я з вами категорично не згоден. І Путін однозначно відповів негативно на це питання, мало того, він сказав, що ані він, ані його родичі не мають і не мали ніякого відношення, тим більше, відношення власності до цього об'єкта...

Власниками є підприємці...

Дійсно, це великий об'єкт, він добре відомий в Геленджику. І один або кілька (підприємців - ред.) прямо або опосередковано володіють цим об'єктом. Але, погодьтеся, що, напевно, Кремль не має ніякого права розголошувати імена цих власників, і ми не збираємося цього робити, це просто було б некоректно...

Якщо залишаються питання, то дійсно, компетентні відомства теж, напевно, так чи інакше нададуть інформацію. Але, що стосується уточнення, ми ж повинні залазити в приватну власність, як ви собі це уявляєте?"

Інші деталі: На запитання журналістів, чому б, з урахуванням інтересу громадськості, не розкрити всі деталі, пов'язані "з палацом під Геленджиком", Пєсков відповів: "Це неможливо".

Передісторія: 25 січня президент РФ Володимир Путін вперше прокоментував розслідування Олексія Навального, в якому розповідається про величезний палац глави РФ в російському Геленджику. Він усе заперечив.

19 січня, на наступний день після затримання Олексія Навального в Росії, його "Фонд боротьби з корупцією" опублікував розслідування про "палац" президента Володимира Путіна під Геленджиком і про його жінок.

За даними ФБК, палац будували й утримують держкомпанії Роснефть і Транснефть, очолювані друзями Путіна. Офіційна площа палацу – 17 691 м.кв, а площа ділянки під палацовим комплексом – 68 га, але насправді територія нібито в 100 разів більша, а до неї ще прилягає 7000 га ФСБ. У вересні 2020 року комплекс було передано в оренду до 2068 року.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування