Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ОБСЄ: Кількість порушень "тиші" на Донбасі зменшилася на 55%

Вівторок, 26 січня 2021, 22:52
ОБСЄ: Кількість порушень тиші на Донбасі зменшилася на 55%

В ОБСЄ заявили, що завдяки додатковим заходам контролю за дотриманням режиму припинення вогню у 2020 році кількість порушень "тиші" на Донбасі зменшилася на 55% у порівнянні з попереднім роком.

Джерело: "Укрінформ" з посиланням на дані, які оприлюднила постійний представник ЄС в ОБСЄ Раса Остраускайте

Пряма мова Остраускайте: "Минулого року СММ ОБСЄ зафіксувала 153 тисячі порушень режиму припинення вогню, включаючи близько 46 тисяч вибухів. Це на 55% менше у порівнянні з 2019 роком. Запровадження додаткових заходів припинення вогню принесло відчутне покращення безпекової ситуації. Проте порушення режиму припинення вогню все ще трапляються щодня - і дедалі частіше".

Деталі: За словами Остраускайте, СММ ОБСЄ продовжує виступати посередником та проводить моніторинг припинення вогню для ремонту й відновлення критичної інфраструктури.

Протягом минулого року персонал СММ забезпечив приблизно 5500 "вікон тиші" на місцях, що дозволило відремонтувати та забезпечити дієздатність 118 інфраструктурних об’єктів, включаючи системи водопостачання, електромережі та мережі мобільної комунікації - в інтересах більш ніж 6 мільйонів людей.

Що було раніше: З опівночі 27 липня 2020 року на Донбасі почав діяти режим повного та всеосяжного припинення вогню, про який домовились на засіданні Тристоронньої контактної групи.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування