Верховний суд завернув два позови проти санкцій щодо каналів Медведчука

Середа, 10 лютого 2021, 17:30
Верховний суд завернув два позови проти санкцій щодо каналів Медведчука

Верховний Суд визначився з двома позовами громадян, які оскаржують указ президента, яким фактично було накладено санкції щодо трьох телеканалів: у розгляді одного відмовлено, щодо другого надано час на усунення недоліків.

Джерело: Верховний суд у Facebook

Дослівно: "9 лютого 2021 року Касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду виніс ухвали у справах… за позовами громадян, які оспорюють указ президента України від 2 лютого 2021 року № 43/2021".

Деталі: Одну із заяв залишено без руху і встановлено позивачеві десятиденний строк із дня вручення цієї ухвали для усунення недоліків.

В суді аргументують це тим, що позивач "не навів обґрунтування про порушення оскаржуваним Указом прав, свобод та інтересів, за захистом яких він звернувся до суду".

Щодо іншої заяви, суд своєю ухвалою відмовив у відкритті провадження. Суд зазначив, що фактично зміст позовної заяви "свідчить про те, що її подано в інтересах та на захист прав інших осіб – юридичних осіб, які, за твердженнями позивача, є власниками телеканалів".

Також у суді повідомили, що 8 лютого отримали ще один позов із подібними позовними вимогами. Протягом 5 днів КАС України Верховний Суд має вирішити питання про відкриття провадження протягом.

Передісторія:

  • 2 лютого 2021 року президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО про санкції щодо телеканалів з орбіти кума президента РФ Путіна нардепа ОПЗЖ Віктора Медведчука. Кремль прогнозовано засудив ці санкції.
  • Підставою для санкцій проти нардепа від ОПЗЖ Тараса Козака та пов'язаних з ним юридичних осіб стало розслідування СБУ, яке встановило, що схеми з поставками вугілля з окупованих територій сприяють фінансуванню тероризму.
  • 4 лютого до Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду надійшло два позови громадян, які оспорюють указ президента про ці санкції.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування