Переворот у М’янмі: Байден ввів санкції проти військових, які захопили владу

Середа, 10 лютого 2021, 23:29
Переворот у М’янмі: Байден ввів санкції проти військових, які захопили владу

Президент США Джо Байден підписав указ про "негайне введення санкцій" проти військових керівників М’янми, які захопили владу в країні.

Джерело: Укрінформ

Пряма мова: "Уряд США вживає заходів, щоби запобігти неправомірному доступу військових генералів до одного мільярда доларів урядових фондів Бірми (М’янми – ред), які перебувають у Сполучених Штатах".

Деталі: Президент Байден підкреслив, що його указ вводить в невідкладному порядку санкції проти військових керівників, які керували переворотом у М’янмі, членів їхніх сімей, а також їхніх бізнес-інтересів.

Він також зауважив, що Сполучені Штати запроваджують "жорсткий контроль" над експортом, заморожують американські активи, з яких керівництво М’янми отримує прибутки. Однак, США збережуть підтримку у сфері охорони здоров’я та неурядового сектору цієї країни.

При цьому, президент США закликав військову хунту звільнити затриманих демонстрантів та цивільних лідерів, а також припинити розправи над протестувальниками.

Крім того, Байден пригрозив додатковими заходами для того, щоби відновити демократичний лад у країні.

Пряма мова: "Військові повинні відмовитись від захоплення влади й продемонструвати повагу до волі народу, яка була висловлена під час виборів 8 листопада".

Що передувало:

Нагадаємо: У листопаді минулого року у М’янмі (колишня Бірма) відбулись вибори. На них перемогла партія  Аун Сан Су Чжі "Національна ліга за демократію". З того часу військові не визнавали їх результати. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування