Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Комітет рекомендував Раді покарати нардепа за сексизм

Четвер, 11 лютого 2021, 15:43
Комітет рекомендував Раді покарати нардепа за сексизм

Комітет з питань регламенту депутатської етики та організації роботи Верховної Ради рекомендував парламенту позбавити нардепа Сергія Рудика можливості прийти на 5 пленарних засідань за сексистські висловлювання.  

Джерело: Facebook-сторінка нардепки фракції "Слуга народу" Марини Бардіної

Дослівно: "Комітет… рекомендував парламенту без обговорення прийняти рішення про позбавлення депутата права брати участь у п'яти пленарних засіданнях ВРУ".

Деталі: Звернення до комітету надійшло від глави партії "Слуга народу" Олександра Корнієнка та МФО "Рівні можливості".

Йдеться про висловлювання члена депутатської групи "За майбутнє" Рудика у бік нардепки Мар’яни Безуглої та депутатки попереднього скликання Ірини Сисоєнко.

Надалі рішення щодо Рудика має прийняти парламент.

Що було раніше: У січні 2021 року Рудик у Раді назвав Безуглу "дівчинкою, якій 32 роки", а потім порівняв її виступ щодо реформи СБУ із виступом нардепки попереднього скликання Ірини Сисоєнко, яка, за його словами, "дупля не різала в медицині".

Пряма мова Рудика: "Мене дивує, як і кожного в цьому залі, як дівчинка, якій 32 роки, яка працювала в системі охорони здоров’я та ні дня, сподіваюсь, не працювала в цій структурі, закликає нас проголосувати за один з дуже важливих документів, які можуть багато чого змінити".

На початку лютого нардепки вимагали, аби Рудик вибачився перед Безуглою, натомість він заявив, що він не схильний до сексизму та завжди апелював до професіоналізму, а не статі.

Читайте також: У Раді зареєстрували вже третій закон про покарання за сексизм

Нагадаємо: 

  • У червні 2020 року Корнієнко також потрапив у курйоз через сексистські висловлювання. Тоді він назвав Тетяну Домбровську, яку в "Слузі народу" розглядали кандидатом на посаду мера Миколаєва, "корабельною сосною".

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування