Вітренко сказав, за якої умови піде з Кабміну

Субота, 13 лютого 2021, 23:37
Вітренко сказав, за якої умови піде з Кабміну

Виконувач обов’язків міністра енергетики Юрій Вітренко не піде з посади, допоки на це місце не призначать іншу людину. 

Джерело: Вітренко в інтерв’ю для "Радіо Свобода

Пряма мова: "Я зараз в.о. залишаюся, тому що я виконую фактично обов’язки міністра. Іншого міністра немає. Це все ж таки відповідальна посада. І поклав на мене обов’язки Кабмін, когось іншого має призначити Кабмін. Я не можу просто зібрати речі і піти, навіть якщо дуже хочеться. Тому це рішення Кабміну. Якщо когось іншого призначать, чи залишуся я першим заступником? Ні, не залишуся. Тоді просто країна скаже: хтось інший буде робити".

Деталі: За словами Вітренка, посада для нього не є важливою, а у Кабмін він пішов працювати "щоб допомогти державі".

"Тобто я пішов працювати, тому що мені сказали, що потрібно допомогти державі. Ось у спосіб, у який я можу, я державі допомагаю", – сказав Вітренко. 

Нагадаємо:

  • Юрія Вітренка, кандидатуру якого вже двічі виносили на голосування парламенту, спробують втретє призначити першим віцепрем'єром - міністром енергетики.
  • Перший заступник глави фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко заявив, що відповідь на питання про голосування за кандидатуру першого віце-прем'єра - міністра енергетики можна буде дати після засідання фракції 15 лютого.
  • На засіданні Верховної Ради 28 січня Юрія Вітренка з другої спроби не призначили першим віцепрем’єром - міністром енергетики.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування