У Білорусі затримали 19 лижників: "мітингували під виглядом катання"

Неділя, 14 лютого 2021, 18:34
У Білорусі затримали 19 лижників: мітингували під виглядом катання
ілюстративне фото

У селі Лешно Молодечненського району Мінської області Білорусі затримали 19 лижників, які нібито влаштували несанкціонований мітинг.

Джерело: офіційний представник МВС Білорусі Ольга Чемоданова в Telegram

Дослівно: "До Молодечненського РВВС надійшло повідомлення з філії РУП "Мінськенерго" про те, що біля підстанції в селі Лешно зібрався натовп людей. Заявники не виключали ймовірності пошкодження сторонніми предметами високовольтних ЛЕП.

Співробітники міліції, які прибули на місце, встановили, що там під виглядом катання на лижах зібралася група близько 20 осіб і влаштувала несанкціонований мітинг з використанням бчб-символіки. Активні учасники заходу, 11 жінок і 8 чоловіків, затримані й доставлені для розгляду до райвідділу.

В ході особистого огляду у "лижників" виявлені відповідні прапори і розтяжки, балончик з фарбою червоного кольору, димова шашка, біло-червоно-білі парасольки, інша протестна атрибутика".

Деталі: У МВС стверджують, що двоє чоловіків при затриманні чинили непокору законним вимогам правоохоронців, перешкоджали їхній роботі. Один з них перебував у стані алкогольного сп'яніння (1.56 проміле).

Всі учасники акції – жителі Молодечно. Деякі раніше вже були помічені на "несанкціонованих заходах". Стосовно затриманих ведеться адміністративний процес.

Передісторія:

  • У Білорусі з 9 серпня 2020 року тривають масові протести проти режиму Олександра Лукашенка, який оголосив себе переможцем виборів президента в країні. Серед тисяч затриманих і оголошених у розшук за цей час опинялися журналісти, митці, спортсмени. Режим Лукашенка судить за надуманими звинуваченнями та кидає за грати і іноземних громадян і неповнолітніх.
  • Україна, багато європейських країнСША та Канада не визнають Олександра Лукашенка президентом Білорусі.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування