88 фігурантів справ Майдану переховуються в Росії, їх судитимуть заочно

Четвер, 18 лютого 2021, 15:32
88 фігурантів справ Майдану переховуються в Росії, їх судитимуть заочно

Державне бюро розслідувань найближчим часом має намір скерувати до суду справи щодо організаторів і виконавців злочинів на Майдані, які переховуються у Росії.

Джерело: Заступник начальника управління ДБР у справах Майдану Артем Яблонський, якого цитує Укрінформ

Пряма мова: "До суду скеровуються справи за спеціальною, заочною процедурою. Ми розпочали у цих справах активну роботу.

У нас 88 підозрюваних у справах Майдану, які перебувають у розшуку.

Зараз ми отримуємо дозволи суду на обрання запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою за відсутністю підозрюваних та у подальшому дозвіл на заочне спеціальне розслідування.

Якщо і далі робота триватиме у цьому напрямку, то ми найближчим часом завершимо і направимо до суду всіх організаторів і виконавців, які ухиляються від слідства і суду і перебувають в Росії".

Деталі: За словами Яблонського, із січня 2020 року, відколи у ДБР був створений підрозділ у справах Майдану, слідчі повідомили про підозру 44 фігурантам справ і направили до суду 26 обвинувальних актів щодо 37 осіб.

Як зазначив посадовець, якщо рахувати в сукупності, то за весь час розслідування справ Майдану до відповідальності притягнули 309 фігурантів.

Передісторія:

  • Слідчі ДБР в рамках розслідування розстрілів на Майдані Незалежності під час Революції Гідності 18-20 лютого 2014 року у квітні 2020 року провели ще 3 слідчі експерименти.
  • 25 травня 2020 року суд заочно взяв під варту колишнього міністра оборони України Павла Лебедєва у справі про розстріли на Майдані 18-20 лютого 2014 року.
  • Слідчі Державного бюро розслідувань у справах Майдану окреслили коло осіб, які можуть бути причетними до вбивства учасників Революції Гідності Сергія Нігояна, Михайла Жизневського і Романа Сеника.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News