Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Адміністрація Байдена вирішила відновити переговори з Іраном щодо ядерної угоди

П'ятниця, 19 лютого 2021, 02:33
Адміністрація Байдена вирішила відновити переговори з Іраном щодо ядерної угоди

Адміністрація новообраного президента США Джо Байдена заявила, що готова сісти за стіл переговорів для відновлення роботи ядерної угоди з Іраном.

Джерело: CNN

Дослівно Держдеп США: "Сполучені Штати приймуть запрошення від Високого представника Європейського союзу взяти участь у зустрічі P5 + 1 і Ірану для обговорення дипломатичного шляху просування вперед щодо ядерної програми Ірану".

Деталі: Окрім США та Ірану у переговорах також візьмуть участь представники Китаю, Франції, Росії, Великої Британії та Німеччини.

Що передувало: У Сполучених Штатах Америки вважають формою "ядерного вимагання" заяву Ірану про те, що він почав процес збагачення урану до 20%, що значно перевищує межу, встановлену в ядерній угоді 2015 року, від якої Вашингтон відмовився.

Нагадаємо:

  • Іран почав збагачення урану до 20%, що набагато перевищує межу в 3,67%, встановлену в ядерній угоді 2015 року.
  • Угода 2015 року між Іраном та іншими країнами вимагала від Тегерану обмежитися виробництвом низькозбагаченого урану, придатного тільки для цивільних цілей, в обмін на зняття міжнародних санкцій.
  • Після того, як президент Дональд Трамп вивів США з угоди, Іран заявив, що більше не відчуває себе зв'язаним угодою. З того часу він кілька разів порушував встановлені обмеження.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...